Szexuális gondjaid vannak? Edd magad tele vágynövelő ételekkel

Attractive,Young,Woman,On,The,Beach,Eating,Watermelon
dinnye
Shutterstock - adriaticfoto
libidó szex vágy ételek
Akinek voltak már problémái az ágyban, tudja, mennyire felőrli az embert az okok kutatása, ráadásul minél inkább belelovallja magát abba, hogy gondok vannak a libidójával, annál rosszabb a helyzet.

A szexuális vágy csökkenése, a teljesítménycsökkenés mindenkit érzékenyen érint. Ha egyszer megtörtént, hogy valami rosszul sült el, utána folyton amiatt aggódik az ember, hogy mi lesz a következő alkalommal. Szorongás alakulhat ki, ami csak tovább ront a helyzeten, kialakul egy ördögi kör, amelyből nehéz kilépni, de nem lehetetlen. A szexuálpszichológusok számos módszert javasolhatnak, többek között — és ez talán a legkönnyebben kivitelezhető —, a táplálkozás. Merthogy bizonyos ételek növelik a szexuális vágyat, míg mások épp ellenkező hatást váltanak ki. Mutatunk néhány olyan finomságot, amely segíthet a libidógondokon. 

Görögdinnye

A titok a citrullinban rejlik, amiben a dinnye bővelkedik (nem véletlenül kapta a nevét a finom gyümölcsről, amelynek latin neve citrullus vulgaris). A nem esszenciális aminosavat a szervezet önmaga is képes előállítani, de nem árt pótolni, annál is inkább, mert a szervezet argilinná, egy a vérereket kitágító anyaggá alakítja át, ami a szövetek jobb vérellátását teszi lehetővé. Kell tovább magyarázni? 

dinnye
A titok a citrullinban rejlik, amiben a dinnye bővelkedik
Forrás: Kosoff/Shutterstock

 

Gránátalma 

A Káma-Szútra is említést tesz vágykeltő hatásáról, pláne mézzel párosítva. Elég néhány napig fogyasztani, hogy megemelkedjen a tesztoszteronszint, javuljon a vérellátás a nemi szervekben és fokozódjon a vágy. Egy nők és férfiak részvételével készült tanulmányban kimutatták, hogy a libidó 16-30 százalékkal nőtt mindkét nemnél, a férfiaknál ezen kívül mélyebb hangot és erősebb szőrzetet, a nőknél izomnövekedést és csontsűrűség növekedést is tapasztaltak napi két két gránátalmalé fogyasztást követően.

gránátalma
A Káma-Szútra is említést tesz vágykeltő hatásáról
Forrás: Shutterstock

 

Bogyós gyümölcsök

Flavonoidtartalmuknak köszönhetik pozitív hatásukat. A kínai orvoslásban nemcsak a férfiak szexuális teljesítményének, hanem nemzőképességük növelésére is használják. A bogyósokat afrodiziákumként tartják nyilván, és erre tudományos bizonyítékok is vannak. A bennük található ásványi anyagok, vitaminok és nyomelemek több irányból támogatják a szervezetet: nyugtatják az idegrendszert, ami alap a jó szexhez, segítenek az oxigéndús vér szállításában és elősegítik a nemi hormonok szabályozásáért felelős mellékvese problémamentes működését.

Bogyós gyümölcsök
Flavonoidtartalmuknak köszönhetik pozitív hatásukat
Forrás: Victor Lauer/Shutterstock

Fentieken túl segít a szexuális vágy és teljesítmény növelésében a spenót, és általában a vastartalmú ételek, de az avokádó és a hozzá hasonlóan magas folsavat tartalmazó zöldségek is. Ami azonban biztosan nem a libidó barátja, az a sajt, a vörös húsok és bizony a gyorséttermi ételek, a magas telített és transzzsírtartalmuk miatt. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.