Pörögj rá a bikinialakra! 9 fűszer, amit bevethetsz a hasi zsír ellen

Thinkstock -
fogyás nyár bikinialak fűszer
Ezek a fűszerek nemcsak finomak, hanem a plusz kilók ellen vívott küzdelemben is szövetségeseid lehetnek. Használd őket rendszeresen, és a siker nem marad el.

A fűszerek jóval többet tudnak annál, minthogy ízesítsék az ételeinket. A fűszerezés kulcsszerepet játszik az egészségmegőrzésében, és ha jól választunk, akkor a diétánkat is támogatja. Az antioxidánsokban gazdag, gyulladáscsökkentő és anyagcsere-pörgető fűszerek segítik a zsírégetést.  

Fűszerrel a bikinialakért!

nő eszik saláta étel diéta fogyókúra
Edd magad vékonyra a megfelelő fűszerekkel!
Forrás: Shutterstock

Ha szeretnéd még idén nyáron elérni a bikinialakot, akkor mutatjuk, milyen ételízesítőket válassz. Persze, ez nem azt jelenti, hogy megúszhatod az edzést és elég lesz csak finomakat enned a fogyáshoz. De ha jobban odafigyelsz a fűszerezésre, észrevétlenül leszaladhatnak rólad a plusz kilók.  

Fahéj 

Igazi jolly joker a fahéj, mert sokoldalúan használható: italokhoz és ételekhez egyaránt hozzáadhatod. Teheted a reggeli kávédba, a délutáni turmixodba, ízesítheted vele a müzlidet vagy zabpelyhedet. Ez a fűszer segít a vércukorszint szabályozásában, gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti az éhségérzetet és gyorsítja az emésztést. 

Cinnamon,Sticks,On,A,Wooden,Background.,Cinnamon,Spice,In,A
fahéj
Igazi jolly joker a fahéj, mert sokoldalúan használható
Forrás: Annmell_sun/Shutterstock

Kurkuma 

Kiváló vizelethajtó, segíti a vesék munkáját, csökkenti a koleszterinszintet és serkenti a zsíranyagcserét. Ráadásul bizonyítottan csökkenti a szervezetben lévő gyulladásos folyamatokat, agyserkentő hatással is bír és Alzheimer-kór megelőzésében is segíthet. Főleg rizsételekhez használjuk, de akár turmixot is ízesíthetsz vele. 

Gyömbér 

A gyömbér enyhíti a szélgörcsöket és a gyomorbántalmakat, támogatja az immunrendszert, gomba- és baktériumölő hatású. Mindemellett csillapítja az ízületi gyulladás okozta fájdalmat, a menstruációs görcsöket, de a torokfájásra is gyógyírt jelenthet. Miért építsd be a diétába? Mert tisztít, energizál, javítja az emésztést, és felturbózza az anyagcserét. Igyál naponta egy pohár gyömbérteát és a hatás nem marad el.  

A gyömbér kiváló gyógyír a különféle emésztőrendszeri panaszokra
Forrás: Schutterstock

Fokhagymapor  

A fokhagymának jelentős egészségjavító hatása van: csökkenti a stresszt, segíti az immunrendszer működését, és megtisztítja a bélrendszert. Kiváló baktérium- és gombaölő, ráadásul csökkenti az étvágyat és serkenti az anyagcserét. Fogyaszd kúraszerűen, napi rendszerességgel, és nemcsak a plusz kilóktól, de a lerakódott méreganyagoktól is megszabadulsz. Húsokhoz, zöldségekhez és szószokhoz is hozzáadhatod. 

Chili 

A chili fokozza a vérellátást és tágítja az ereket. Fogyasztása során megnövekszik a testhőmérséklet és gyorsul az anyagcsere is. Mindemellett a gyomor nyálkahártyájára is hatással van: intenzívebbé teszi a gyomorsav termelését, így gyorsítja a gyomorba jutó táplálék lebontását. A mértékletességre azonban figyelj, mert nagy mennyiségben gyomorégést okozhat.  

Mustármag 

Az anyagcsere fokozásához a mustármag is segítségedre lehet, ráadásul a fűszer bevethető székrekedés, bélgázok és gyomorpanaszok esetén is. Mindemellett az érrendszerre is jó hatással van, és csökkenti a vérrögképződést. A mustármagot használhatod húsok pácolásához, vagy házi mustár készítéséhez. 

mustármag
Az anyagcsere fokozásához a mustármag is segítségedre lehet
Forrás: Africa Studio/Shutterstock

Feketebors 

A feketebors nemcsak kiváló ételízesítő, de béltisztító és méregtelenítő hatása is ismert. Stimulálja a bélműködést, javítja a bélflórát, segíti a tápanyagok megfelelő felszívódását, és megakadályozhatja az új zsírsejtek képződését. Könnyen hozzáadható szinte bármilyen ételhez, fokozva az ízharmóniát, miközben elősegíti a zsírégetést is. 

Koriander 

A koriandernek nemcsak méregtelenítő hatása van, hanem magas antioxidáns tartalmának köszönhetően védi a sejteket is. Rendszeres fogyasztása javítja a vesék és a máj állapotát, de még a bőröd is szebb lesz tőle. Arról nem is beszélve, hogy felpörgeti az emésztést. Tedd a levesedbe, szórd a salátádra vagy a használd húsokhoz és ints búcsút a plusz kilóknak.   

Szerecsendió 

Rendszeres fogyasztása segít megakadályozni az emésztési problémák kialakulását, ráadásul étvágycsökkentő hatása is van. A szerecsendió olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek nagyon hasznosak a szervezet megfelelő működése szempontjából. Sőt, ezt az illatos fűszer vágyfokozóként is ismert, és a hormonműködést is segíti. Használhatod desszertekhez, turmixokhoz, de akár raguk és zöldségételek készítésekor is.

Nutmeg szerecsendió
Rendszeres fogyasztása segít megakadályozni az emésztési problémák kialakulását
Forrás: Annmell_sun/Shutterstock

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.