Hízás, fogyás, depresszió – Egy betegség, ami a sztárokat sem kíméli

Oprah Winfrey Kelly Osbourne pajzsmirigy Király Linda Zoltán Erika Hillary Clinton egészség Csepregi Éva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legyen szó alul- vagy túlműködésről, a pajzsmirigy működésével kapcsolatos problémák akár egy egész életen át végigkísérheti a betegek mindennapjait. A Life.hu összegyűjtötte azokat a hírességeket, akik valamilyen módon érintettek voltak ebben a megbetegedésben.

Oprah Winfrey

Forrás: AFP/Paras Griffin

Csepregi Éva

Fotó: Szabó Gábor/Origo

8 tünet, ami pajzsmirigybetegségről árulkodik

Ezer nőből átlagosan 15-en szenvednek pajzsmirigy-alulműködésben: ők folyamatos fáradtsággal, depresszióval küzdenek. Az egyik leggyakoribb pajzsmirigyprobléma tüneteiről bővebben ide kattintva olvashatsz.

Kelly Osbourne

Ozzy és Sharon Osbourne közös lánya hízásával, majd hirtelen fogyásával hívta fel először a figyelmet egészségére. Később arról terjedtek a hírek, hogy

a sztárcsemete súlyingadozásai mögött nem valamilyen drasztikus diéta, hanem a pajzsmirigyével kapcsolatos probléma áll.

Hogy pontosan mi volt a gond, arról Kelly nem beszélt, a New York Daily News orvosszakértője, dr. David Samadi szerint a gyorsan lement kilókért valószínűleg a hipertireózis okolható. A tévésztár egyébként később azt mondta: megfelelő táplálkozással, sporttal és alvással sikerült lefogynia több mint 20 kilót.

Forrás: AFP/Michael Buckner

Király Linda

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Hillary Clinton

Az egykori amerikai first lady, szenátor, államtitkár és 2016 demokrata párti elnökjelöltje

tavaly júliusban hozta nyilvánosságra orvosi jelentését, amelyből kiderült, hogy pajzsmirigy-alulműködés miatt kezelik.

A dokumentumokból kiderült tovább, hogy Hillary Clintonnál vérhígítót szed a korábban a szervezetében talált vérrögök miatt, külügyminisztersége alatt agyrázkódást szenvedett, illetve szezonális allergiája is van. Személyi orvosa azonban nemrég megerősítette: Clinton alkalmas az elnöki szolgálatra.

Forrás: AFP//Robyn Beck

Zoltán Erika

Forrás: Facebook/Zoltán Erika

Meddőséget is okozhat

Elsősorban a nőket érinti, nehéz felismerni, és sokan későn jutnak csak el orvoshoz vele. A pajzsmirigy működésével kapcsolatos megbetegedésekről bővebben ide kattintva olvashatsz.
Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.