Elképesztő! Ezt használták régen az emberek a WC-papír helyett

Forrás: Dreamstime -
illemhely WC-papír érdekesség történelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A WC-papír elterjedése előtt minden nemzetnek megvolt a saját módszere a nagydolog utáni takarításra - volt, aki botra erősített szivacsot, vagy köveket és agyagot használt. 

Az ókori görögök például köveket és agyagot használtak a tisztálkodáshoz, ami finoman szólva sem lehetett kellemes. Az ókori rómaiak már kicsit finomabbak, de kevésbé higiénikusak voltak: egy botra erősített szivaccsal tisztították magukat. Ez magában nem hangzik olyan szörnyűnek, csakhogy egy adott közösség ugyanazt a szivacsot használta - írja az Origo.

Forrás: Dreamstime

Először 1857-ben jelent meg szélesebb körben a ma ismert WC-papír elődje, annak ellenére, hogy az első lehúzható WC-k már 1596-tól léteztek.

Vannak olyan területek azonban, ahol még mindig nem használnak WC-papírt - Indiában például még mindig a bal kezüket és egy vödör vizet használnak az emberek, ha tisztálkodni akarnak.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.