Ezért hazudik a férfi, ezért sír a nő - Így dobjuk oda az érveinket

Forrás: Thinkstock -
nők párkapcsolat Deáki Tímea férfi hűtlenség párkapcsolati szakértő megcsalás szakértő kapcsolat félrelépés napi hím férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Naphosszat elemezhetnénk a hűtlenség okait, a félrelépések miértjeit, egyértelmű recept, ellenszer azonban továbbra sincs rá. Sorozatunk, amelyben végigvettük, hogyan nyomulnak más nők a pasijainkra, mit gondolnak a megcsalásról a férfiak, és miért is jövünk össze valakivel, akiről tudjuk, hogy kapcsolatban él, igyekszik kapaszkodót nyújtani ezen a bizonytalan terepen. Most a Life.hu párterapeutája teszi fel a témára a koronát érveivel és véleményével.

Deáki Tímea szerint a nagy találkozás pillanatában a férfi és a nő leginkább csak imponáló dolgokat oszt meg a másikkal. "Szeretik az emberek a legjobb arcukat mutatni azokban a helyzetekben, amikor komoly tétje van a dolognak. Sőt inkább úgy fogalmaznék, hogy nem tudják nem a legjobb oldalukat kidomborítani, hiszen ez egy zsigeri állapot" - kezdi az elemzést a szakértő.

Forrás: Thinkstock

Nem tudhatod, van-e barátnője...

"Ilyenkor az ember a cél érdekében, a pozitív stressz hatására, merthogy ilyen is van, intenzívebbé, aktívabbá válik. Ebben a fokozott állapotban, amikor a cél a nő megszerzése, a legritkább esetben kerül szóba, hogy a férfi már elkötelezett."

"Ha valamikor ezután derül fény a mögöttes kapcsolatra, és már mélyek az érzelmek, onnan kezdve a nő (a szerető) minden ponton felmenti magát, a férfit és a helyzetet, akkor is, ha a lelkiismerete azért dolgozik. A tényleges konfliktusok akkor kerülnek elő, amikor a férfi majd hezitál, és nem tud dönteni a két nő között" - állítja Deáki Tímea.

Párterapeutánk véleménye szerint ha a nő már a kapcsolatkialakítás pillanatában tudja, hogy a férfi elkötelezett, az egy kicsit más eset. "Nem azt jelenti, hogy az ilyen típusú nőknek ne lennének elvei, de a szerelemérzés, a birtoklási vágy, a tudat, hogy ő majd megmutatja a férfinak, hogy milyen egy remek társ, feloldozást ad."

Ilyenkor még előbb törnek fel belőle az Összejövök a pasival akkor is, ha tudom, hogy van barátnője című cikkünkben részletezett gondolatok, miszerint:

- A nő tehet arról, hogy a férfi így bánik vele
- Velem ezt nem lehetne megcsinálni
- Tulajdonképpen nekem ezzel nem is kell foglalkoznom, hiszen ez az ő (férfi) döntése
- Úgyis hamar rájön, hogy én vagyok az ideálisabb számára, és akkor ejti a nőt
- Biztos, hogy már nincs köztük semmi, csak nehezen konfrontálódik stb.
Forrás: Thinkstock

"Hogy ez mekkora csapda, arra előbb-utóbb rájönnek az emberek. Az a férfi ugyanis, aki szemrebbenés nélkül játszik két kapura, nem valószínű, hogy az új partnerével szemben tisztességes lesz a jövőben" - tájékoztat minket Tímea. Erről a jelenségről egyébként a Miért gondolja a nő, hogy a férfi megváltozik érte? című cikkünkben írtunk.

Deáki véleménye szerint persze vannak olyan a férfiak, akik valóban nem akarják megbántani a jelenlegi partnerüket, mégis elkezdenek újabb préda után futni. Itt számos ok lehet:

- Elképzelhető, hogy fél egyedül maradni, ezért még fogja az egyik ágat, amíg nincs egy újabb.
- Lehet, hogy kihűlt a kapcsolat, de mert nem szereti a konfliktust, inkább egy új szerető felvállalásával provokálja ki a nőből a szakítást.

A szakértő tanácsa:

"Tény, hogy a konfliktusok felvállalása gyakran fájdalmas, mégis hosszú távon célravezető, és nem utolsósorban ez a legtisztességesebb."

A Jazz + Az egykori slágerének, a Helló, édes című számnak néhány sora tökéletesen ide passzol:

"A tönk meg a széle, és csönd. A szív pedig döng és kisebesedik. Ahogy a se-ki-se-be-figura végzetesedik. Lélekszakadok, bujdokolok, de nincs mit tenni ellenem. Aki nincs velem, én mindig azt szeretem. Egy, két, há! Ismertek engem! Küldjetek el, csak nekem ne kelljen!"

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.