53 évesen is bomba formában van: ez Sarah Jessica Parker titka

Forrás: Instagram/sarahjessicaparker, Getty Images -
bombaforma Sarah Jessica Parker egészséges életmód jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sarah Jessica Parker, a Szex és New York sztárja 53 évesen is szuperjól néz ki. Nemcsak három gyermeke tartja formában, hanem a mozgás és az egészséges étrend is. Habár imádja a sajtokat, a tésztákat, de még a szalonnát is. 
  • Mértékletesség

A színésznő saját bevallása szerint is imád enni. Szereti a különböző ízeket, és magát az étkezés élményét is. Kedvenc ételei között kifejezetten nehéz fogások is vannak. Imádja például a hagymával, kolbásszal sült pizzát, a sajtokat és a szalonnát. Nem is vonja meg magától ezeket a falatokat, habár nem mindennap fogyasztja őket. Nagyon fontos számára a mértékletesség, amit az élet minden területén, így az étkezésben is igyekszik tartani.

Sarah Jessica Parker imád enni, de fontos számára a mértékletesség Forrás: Instagram/sarahjessicaparker, Getty Images
  • Hamptons diéta

Amikor egy-egy filmszerep miatt még inkább oda kell figyelnie az alakjára, akkor a Hamptons diétát választja. Erről azt is mondhatnánk, hogy az Atkins-, a mediterrán- és az úgynevezett South Beach diéta keveréke. Az étrend sok fehérjét, egészséges zsírokat ajánl, a finomított szénhidrátokat pedig korlátozza, de a lassú felszívódású szénhidrát megengedett. A vörös húsok mellé soványabb húsokat, például tengeri halakat javasol, illetve alacsony szénhidráttartalmú zöldségeket. Alapvetően az organikus táplálkozást ajánlja. A diéta nagy újítása, mondhatnánk a mágikus összetevő a makadámdió olaja, ami 80% egyszeri telítetlen zsírt tartalmaz, ami fokozza az anyagcserét, így hosszú távú fogyást biztosít.

SJP makadámdióolaj segítségével pörgeti fel az anyagcseréjét Forrás: Shutterstock
  • Mozgás

Ami a testmozgást illeti, SJP egyértelműen a jóga megszállottja. A hétköznapokban, amikor nem készül forgatásra, akkor is heti 3 alkalommal jógázik. „A testem már nem lesz olyan, mint a húszas éveimben, de ettől függetlenül is szeretek keményen edzeni, mert a lelkemnek is jót tesz” – nyilatkozta korábban a színésznő, aki azzal is pontosan tisztában van, hogy sokan példaképként tekintenek rá. „A nőket arra kell rávezetni, hogy a boldogság és az egészség az első, ezzel kell mindenekelőtt foglalkozni, és nem a ruhánk méretével” – mondta. A showbiznisz világában egyébként kicsit máshogy működnek a dolgok, még mindig elvárás, de bizonyos szempontból könnyebb is jól kinézni. „Nem ámítok senkit, a pénz igenis sok mindent megváltoztat. Szerencsés vagyok, hogy megengedhetem magamnak a személyi edzőt és a sok-sok jógaórát.”

5 tipp a lapos hasérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181107-tippek-a-lapos-hasert.htmlHa elégedetlen vagy a súlyoddal, ha csak egy kevés hasi zsír választ el az álomalaktól, akkor is bevetheted ezeket az egyszerű, de sokat érő tippeket. Lapos hasra fel! Ez Zsír!Origo30 kilót fogytam, miután találtam egy sportot, amit szeretekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181030-carli-jaff-fogyasanak-tortenete-eletmodvaltas.htmlCarli Jaff a főiskolai évek alatt 83 kilóról 118 kilóra hízott. Egyáltalán nem figyelt arra, hogy mit eszik, nem beszélve az éjszakai nassolásról. A főiskola után egyre inkább vágyott az életmódváltásra, de csak akkor sikerült neki, amikor megtalálta azt a testmozgást, amibe bele tudott szeretni. Ismerd meg Carli történetét! Ez Zsír!OrigoŐszi zöldségek és gyümölcsök fogyókúrázóknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181029-oszi-zoldsegek-es-gyumolcsok-fogyokurazoknak.htmlHa teheted, ősszel is válassz hazai idényzöldségeket és -gyümölcsöket. Ezzel nemcsak hogy csökkentheted az ökológiai lábnyomodat és támogathatod a hazai termelőket, de jót teszel az egészségeddel is, hiszen frissen, éretten szedett, tápanyagokban és vitaminokban gazdag élelmiszert választasz az utóérlelttel szemben. Íme öt hazai szuperétel őszre! Ez Zsír!OrigoVégre itt a sütőtökszezon: ezért imádjukhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181026-a-sutotok-jotekony-hatasai-es-egy-palacsinta-receptje.htmlKétségtelenül kevesebb hazai szezonális zöldség és gyümölcs áll rendelkezésünkre a késő őszi időszakban, de panaszra azért nincsen okunk, hiszen ilyenkor jön az egyik nagy kedvencünk, a sütőtök, amelynek jótékony hatásai téged is azonnal meggyőznek majd arról, hogy minél többet fogyassz belőle. Ez Zsír!Origo"Az intenzíven döntöttem el, hogy változtatok" - Egy 50 kilós fogyás történetehttp://www.life.hu/ez-zsir/20181029-kara-cline-fogyasanak-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlKezdetben a stresszes munka, majd két várandóssága alatt szedett fel pluszkilókat Kara Cline, aki még akkor is az evésbe menekült, amikor szégyellte a kövérségét. Végül az intenzív osztályon kötött ki, ahol elhatározta: újra a kezébe veszi az irányítást. Ismerd meg Kara történetét! Ez Zsír!Origo5 ok, amiért mindennap egyél egy banánthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181024-ezert-egyel-mindennap-banant.htmlAmikor csak lehet, érdemes a hazai idénygyümölcsöket fogyasztani. A téli szezon felé közeledve azonban kevesebb hazai áru áll rendelkezésünkre, ilyenkor pedig jöhetnek a különböző alternatívák, mint az egyik kedvencünk, a banán. Íme, 5 ok, amiért ajánlott a fogyasztása. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.