Így hozta helyre az életét a több mint százkilós anyuka

Forrás: Veronica Schoor -
víz fogyás életmódváltás várandósság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Veronica Schoor mindig is vékony lány volt. Soha nem kellett odafigyelnie arra, hogy miből és mennyit eszik. Minden megváltozott azonban, amikor várandós lett. Két terhessége alatt 45 kilót szedett fel, és sokáig észre sem vette, hogy mennyire megváltozott a teste. Ismerd meg Veronica történetét!

Egész életemben az az ember voltam, aki ehet bármit és bármennyit, ráadásul még mozognia sem kell ahhoz, hogy vékony maradjon. Mindig is azt gondoltam, hogy rendkívül szerencsés a genetikám, azonban minden megváltozott, miután gyerekeim születtek.

Veronica Schoor 2017 tavaszán szembesült azzal, hogy 104 kilósra hízott Forrás: Veronica Schoor

Amikor terhes lettem az első gyermekemmel, továbbra is úgy ettem, mint korábban. Jöhetett, amit csak megkívántam, azt hiszem, tökéletes beteljesítettem a kettő helyet enni elgondolást. A kilencedik hónap végére közel 30 kilót híztam. Három évvel később újra várandós lettem. Közben semmit nem tettem azért, hogy leadjam a plusz 30 kilót, így a második terhességgel csak még inkább elhagytam magam. Sok feldolgozott élelmiszert ettem, mirelit ételeket, rengeteg süteményt és csipszet. Amikor megszületett a második gyermekem, újabb 15 kilóval voltam nehezebb.

2017 tavaszán a bátyáméknál voltunk húsvétkor, ahol készült rólunk pár kép. Ahogy visszanéztem a képeket, nem ismertem magamra. Egyszerűen nem hittem a szememnek, nagyon megviselt érzelmileg. Kimentem a fürdőszobába, ahol évek óta először mérlegre léptem. Ekkor már szembesülni akartam önmagammal. Kiderült, hogy 104 kilóra híztam. Egyszerűen nem is értettem, hogyan jutottam el idáig, és hogy miért nem vettem észre, mit teszek magammal.

A szembesülés után elhatározta, hogy változtat az életén Forrás: Veronica Schoor

A szembesülés után elhatároztam, hogy változtatok az életemen. Elsősorban megreformáltam az étkezésemet, odafigyeltem arra, mi az egészséges. Sok zöldséget és gyümölcsöt ettem, még olyanokat is, amiket nem is ismertem korábban. Mellette a sovány húsokat részesítettem előnyben, és ami szintén nagy dolog volt számomra: teljesen leálltam az üdítőitalokkal. Korábban annyira természetes volt, hogy csak azt fogyasztom, pedig ezek rengeteg cukrot és adalékanyagot tartalmaznak. Ma már csak vizet iszok, ami nemcsak azért jó, mert cukormentes, hanem azért is, met a szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlen.

Sok zöldséget és gyümölcsöt evett Forrás: Veronica Schoor

Ahogy az új étrendtől egyre jobban éreztem magam, úgy éreztem, szívesen elkezdenék mozogni is valamit. Egy 21 napos otthoni fitneszprogrammal kezdtem. Egy héten két kardió, három súlyzós edzés és két aktív pihenős nap várt, utóbbi jógával és pilatesszel. Ezek a napi 30 percek egyfajta énidővé váltak számomra, és az edzésektől a hangulatom is jobb lett. Az életmódváltásom után három hónappal már egyértelmű volt a változás, amit sikerült elérnem. Fél év múlva pedig a testem tónusai is kezdtek kirajzolódni, ilyen jó formában még a gyerekeim születése előtt sem voltam. Összesen 30 kilót fogytam, közben pedig rengeteget izmosodtam.

Egy héten két kardiót, három súlyzós edzést és két aktív pihenőnapot tartott Forrás: Veronica Schoor

Ez persze nagyon jól hangzik, de azért nem minden nap mentek a dolgok gördülékenyen. Szerencsére mindig tudtam motivációt nyerni, és nem adtam fel. Csodálatos érzés, hogy képes voltam lefogyni, de a legjobb mégis az, hogy egészségesnek érzem magam. Energikus vagyok, több az önbizalmam, és végre aktív anyuka vagyok. Éppen ezek miatt nem engedtem ki máig sem, hiszen minden egyes nap tennünk kell önmagunkért, ez tényleg egy életmód, amit azonban meghálál a tested és a lelked is.

5+1 ok, amiért imádjuk a szelídgesztenyéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181003-ezert-imadjuk-a-szelidgesztenyet-jotekony-hatasai.htmlAmellett, hogy rendkívül egészséges, igazi hangulatfokozó étel, amit ráadásul főételben, de nassolnivalóként is fogyaszthatunk. A szelídgesztenye kétségtelenül az őszi-téli szezon egyik legnagyobb slágere. Most eláruljuk, miért imádjuk! Ez Zsír!OrigoElárulta fogyása titikát Veres Mónika énekesnőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181001-igy-adta-le-a-plusz-kilokat-veres-monika-nika-enekesno.htmlVeres Mónika, vagy ahogy legtöbben ismerik, Nika a Ez Zsír! magazin kamerái előtt vallott fogyási kálváriájáról: a nehézségekről és a sikerekről is. Ez Zsír!OrigoEgészségbomba őszre: a birsalma jótékony hatásaihttp://www.life.hu/ez-zsir/20180927-a-birsalma-jotekony-hatasai.htmlHabár a birsalma feldolgozása nem a legegyszerűbb dolog, nagyon is megéri évente egyszer nekiállni ennek a műveletnek. A birsalmának ugyanis rengeteg jótékony hatása van, ráadásul sokféleképpen elkészíthető, és mindenhogy nagyon finom. Ez Zsír!OrigoNéhány hetet jósoltak az anorexiás lánynak, az edzőteremben visszakapta az életéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180921-nehany-hetet-josoltak-az-anorexias-chelsea-kamodynak-az-edzoteremben-visszakapta-az-eletet.htmlA 30 éves Chelsea Kamody ma már kiegyensúlyozott és egészséges fiatal nő. Ha valaki már rápillant, talán nem is gondolná, hogy néhány évvel ezelőtt mindössze heteket jósoltak neki az orvosok, amikor 25 kilóra fogyott. Ismerd meg a történetét. Ez Zsír!OrigoHollywood legkeményebb fogyási kálváriája: Kirstie Alley a jojó effektus fogságábanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180920-kirstie-alley-es-a-jojo-effektus.htmlA 67 éves Kirstie Alley fogyási kálváriája évtizedek óta újra és újra beszédtémává válik. Nem is véletlen, hiszen a színésznő igencsak látványos átalakulásokon van túl, legyen szó fogyásról vagy hízásról. Utánanéztünk a történetének, és hogy manapság hogyan gondolkodik minderről. Ez Zsír!OrigoTop 5 egészséges tízórai és uzsonna iskolásoknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180905-top-5-egeszseges-tizorai-es-uzsonna-iskolasoknak.htmlEgy anya élete állandó szervezést igényel. Rengeteg tennivalót kell beiktatni egyetlen napba, és néha bebizonyosodik, hogy 24 óra is kevés. Nem könnyű mindenre teljes figyelmet fordítani, így érdemes szelektálni. Ha például igazán fontos számodra, hogy mit eszik a gyerek, akkor nem árt - ha nem is minden egyes nap - de minél gyakrabban csomagolsz neki tízórait, vagy uzsonnát és nem az iskolai büfében vásárolja meg azt. Ehhez adunk most ötleteket. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.