Az életmódváltás mentette meg az életét: 70 kilót fogyott, amikor kiújult a daganata

Forrás: Cortney Durbin -
fogyás pajzsmirigy életmódváltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cortney Durbinnál 17 évesen diagnosztizálták a pajzsmirigyrákot. Ezután sokévnyi küzdés várt a fiatal lányra, de szerencséjére és akaraterejének is köszönhetően ma boldog és egészséges. Ismerd meg a történetét!

„17 éves koromban papilláris pajzsmirigyrákot diagnosztizáltak nálam. A pajzsmirigyemet sebészeti úton eltávolították. A műtétet követően gyógyszereket kellett szednem a pajzsmirigyhormonok szabályozására. Két évvel később megváltozott a gyógyszeradagom, aminek sajnos negatív következményei lettek: pajzsmirigy-alulműködésem lett.

Voltak olyan napok, amikor 20 órát aludtam, iszonyatosan fáradt voltam. Ami az étkezésemet illeti, teljesen ráálltam a mirelit ételekre és a gyorséttermi fogásokra. Ez volt a legegyszerűbb, főzni ugyanis nem bírtam nekiállni a kimerültség miatt, sportolni pedig végképp nem volt erőm. Talán mondanom sem kell, hogy mindez milyen hatással volt a szervezetemre. Legyengültem, és egyre jobban meghíztam.

Cortney Durbin Forrás: Cortney Durbin

Az orvosokkal konzultálva új gyógyszereket kaptam. Másfél hónappal a gyógyszerváltás után szerencsére jobban lettem. De nem csak a közérzetem változott, fogyni is kezdtem. Éppen ekkor már válófélben voltunk a férjemmel, és sajnos a rák is kiújult. Ekkor úgy éreztem, most nagyon össze kell szednem magam. A néhány kiló mínusz sokat segített, vérszemet kaptam tőle, és elhatároztam, hogy életmódot váltok, és lefogyok.

Előtte újabb műtéten estem át a betegség miatt: eltávolították a daganatot és a környező szöveteket. A beavatkozás után pedig ténylegesen készen álltam, hogy változtassak az életemen. Az első és legfontosabb lépés az volt, hogy megreformáltam az étkezésemet. Elhagytam a feldolgozott élelmiszereket, és nem féltem időt áldozni a bevásárlásra, minden terméknek megnéztem a címkéjét, és soha nem tettem be olyat a kosaramba, amiben túlságosan sok volt az adalékanyag. Kevesebb összetevős ételeket választottam, és mellette egyre több gyümölcsöt és zöldséget ettem, illetve a fehérjét húsból és halakból vittem be.

„Elhagytam a feldolgozott élelmiszereket, és mellette egyre több gyümölcsöt és zöldséget ettem” Forrás: Cortney Durbin

Szépen lassan a mozgással is megbarátkoztam. Reggel kezdő fitneszvideóra edzettem, bár ez az elején nagyon rosszul ment, viszont büszke vagyok magamra, hogy akkor sem adtam fel, amikor minden második gyakorlatot ki kellett hagynom. Délutánonként heti öt napon nagyjából egyórás sétákat tettem. Napközben is igyekeztem valamit mozogni, például liftezés helyett lépcsőztem. A mozgás és a minőségi ételek hamar változást hoztak az életembe. Energikusnak éreztem magam, és a közérzetem is sokkal jobb volt, ami nagy motivációt adott a továbbiakra. A súlycsökkenés is nagy eredmény volt, hiszen 135-ről 65-re fogytam, azaz 70 kilót adtam le, de mégis az a legjobb az egészben, hogy visszanyertem az egészségemet, és tünetmentes vagyok.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.