Minden hangzatos diétát kipróbált, végül életmódváltással fogyott 65 kilót Jenna Leveille

Forrás: Jenna Leveille -
jojó-efektus diéta életmódváltás fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs olyan hangzatos diéta, amit ne próbált volna ki Jenna Leveille, végül életmódváltással adott le 65 kilót. Példája azt mutatja, hogy nincs titkos recept, a sport és a megfelelő étkezés kell a sikerhez. Ismerjétek meg a történetét!

20 évig dolgozott a médiában, munkája nagy része mítingekből és az ügyfelek szórakoztatásából állt: villásreggelire, ebédre, vacsorára, vagy éppen koktélozni ment velük. Reggelire általában bundás kenyeret evett, vagy sajtos szendvicset tojással. Ebédre burritot vagy quesadillát. A vacsora általában pizza vagy mexikói volt, attól függően, hogy az ügyfelek milyen étterembe kívántak menni. Egy dolog azonban nem hiányzott sehonnan sem: előételként jött az óriási kenyérkosár.

"Éveken át diétáztam, sikerült is leadnom 10-15 kilót, de aztán minden visszajött, plusz még vagy 5 kiló. Nagyjából nincs olyan diéta, amit ne próbáltam volna ki az Atkinstől a grapefruit lé étrenden át a leghangzatosabb fogyókúráig. Semmi nem vált be, de talán nem is tudtam hinni egyikben sem úgy igazán" - mesélte Jenna, aki egy szerencsés fordulatot követően kikerült a hasztalan diéták bűvköréből, és életmódot váltott.

Jenna egy év alatt 48 kilót fogyott, mindezt lassan és következetesen, nem siettetve semmit Forrás: Jenna Leveille

„A nagy fordulat 2013 áprilisában jött. A munkám által olyan inspiráló csapatba kerültem, akiktől teljesen más életszemléletet tanultam. Az ülő életmódot, és a kicsapongó étkezési szokásaimat egyből átértékeltem. Ezek a nagyszerű, egészségesen gondolkodó emberek, akik minden nap korán keltek, hogy munka előtt sportoljanak, hihetetlen hatással voltak rám. Éreztem, hogy a pozitív kisugárzásuk rám is átragad, és végre komolyan elhatároztam magam” - mondta Jenna, aki szerint egy inspiráló társ mindennél többet jelent, ha életmódváltásról van szó.

Minden hónapban nagyjából 2,5-3,5 kilótól szabadult meg Forrás: Jenna Leveille

Nem követett többé semmilyen speciális étrendet, egyedül azt tartotta szem előtt, hogy cukorfogyasztását minimálisra csökkentse, és a szénhidrátokból csak a lassan feszívódó fajtákat válassza, illetve a zsírokat növényi olajokra cserélte. Emellett rengeteg zöldséget fogyasztott. „Reggelire általában két tojást ettem pulykasonkával, és csökkentett szénhidráttartalmú kenyérrel. Ebédre grillezett zöldségeket, hozzá csirkét vagy halat. Persze próbáltam minél változatosabbá tenni az ételeket, így nem fordulhat elő, hogy az ember ráun az egészséges ételekre.” Ha két étkezés között megéhezett, akkor almát, főtt tojást, vagy fehérjeszeletet evett. Az éttermekben is az egészségesebb fogásokra váltott, így jöttek is szépen az eredmények, minden hónapban nagyjából 2,5-3,5 kilótól szabadult meg.

Ebédre grillezett zöldségeket, hozzá csirkét vagy halat evett Forrás: Jenna Leveille

Ami a mozgást illeti, személyi edző segítségével kezdett sportolni, heti 2-3 alkalommal egy edzőterezmben. Ezentúl heti egyszer egy nagy sétára is elment: ez kezdetben 15 perc volt, majd 30, 45, végül egy óra kocogás lett belőle. "Ez nemcsak testileg esett jól, hanem lelkileg is. Elengedtem minden nyomasztó gondolatomat, és egyszerűen csak jól éreztem magam a friss levegőn."

Egy év edzőtermi munka után átváltott a CrossFitre, heti 3-4 alkalommal mozgatta át magát ezen az intenzív órán, ami különböző funkcionális mozgásokat foglal magában.

Heti egyszer egy nagy sétára is elment, amit később kocogásra váltott Forrás: Jenna Leveille

„Egy év alatt végül 48 kilót fogytam. Mindezt lassan és következetesen, nem siettetve semmit. A következő fél évben további 16 kilótól szabadultam meg, így másfél év alatt elértem a versenysúlyomat. Összességében ez egy csodálatos utazás volt, és nagyon sokat tanultam magamról. Megnőtt az önbizalmam, mert a sport által rájöttem, hogy képes vagyok a mélyebb gödrökből is kijutni.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.