Tízből kilenc magyar nő változtatna a testén: innen szeretnének fogyni

has comb bikiniszezon fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 18-59 éves magyar nők fele elégedetlen az alakjával, és tízből kilenc nő érzi úgy, hogy változtatna valamit az alakján. A fogyni akarók 71 százaléka a hasukból, 53 százaléka a combjukból szeretne lefaragni.

A magyar nők 92 százaléka szeretne változtatni valamit a testén, alakján – derül ki az NRC piackutató cég és az Intheline karcsúsító krém friss, reprezentatív felméréséből, amelyet 503 fő (18-59 éves magyarországi nők) bevonásával készítettek. A válaszadók 21 százaléka egyáltalán nem elégedett az alakjával, 30 százalékuk inkább nem elégedett, míg 41 százalék inkább elégedett, de azért változtatna egy-két dolgon a testén. Mindössze a megkérdezett hölgyek 8 százaléka elégedett tökéletesen a testével, alakjával, ők azok, akik semmin nem változtatnának.

A hasukkal és a combjukkal elégedetlenek a magyar nők Forrás: Thinkstock

A kutatás nem meglepő eredménye, hogy akik szívesen változtatnának az alakjukon, nagyrészt fogyni (is) szeretnének - 87 százalék válaszolta ezt közülük. Akik fogyni szeretnének, jellemzően nem csak egy testrészükön karcsúsítanának. A legtöbben (71 százalék) a hasukból szeretnének lefaragni, a második legnépszerűbb terület a combok (53 százalék), a harmadik a csípő (42 százalék). Míg 33 százalék a fenekéből, 22 százalék a tokájából, 19 százalék a felkarjából, 7 százalék a melléből és megint 7 az arcából fogyna. Valamint 14 százalék szeretne általánosságban fogyni, azaz kicsit mindenhonnan.

A kutatás rávilágított arra, hogy rengetegen vannak azok, akik úgy gondolják probléma van az alakjukkal. Ez különösen a nyári időszakban vezethet önbizalomhiányhoz, sokan ilyenkor kampányszerűen egészséges táplálkozásba, mozgásba kezdenek, ám az utolsó pillanatos fellángolások ritkán járnak látványos eredménnyel, ha nem adunk időt magunknak a változásra.

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, hogy ők hogyan tartják magukat formában? Vasárnap délután 16.00-kor minden kiderül: nézd az Ez Zsír! magazint a LifeTV-n Sarka Katával!



Alaposan lefogyott John Goodman: fotóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180419-alaposan-lefogyott-john-goodman-foto.htmlAlaposan lefogyott John Goodman: a színésznek korábbi testsúlyának csaknem felét sikerült leadnia. Ez Zsír!AFPZimány Linda modell edzés után is csodásan fest, bomba alakja vanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180419-zimany-linda-modell-edzes-utan-is-csodasan-fest-bomba-alakja-van.htmlEdzeni ment Zimány Linda, követőinek pedig bomba alakját is megmutatta. Azt mondja: a sport mindig energiát ad neki. Ez Zsír!--Testsúlya felétől megszabadult Sara: beleszeretett a személyi edzőjehttp://www.life.hu/ez-zsir/20180418-testsulya-feletol-megszabadult-sara-beleszeretett-a-szemelyi-edzoje.htmlGyerekkora óta súlyproblémákkal küzdött Sara, de a kemény edzésnek és diátának hála sikerült megszabadulnia feleslegétől. A munka közben ráadásul szerelmet is talált: edzőjével házasodtak össze. Ez Zsír!OrigoChessie King saját magunk elfogadására buzdít, videóban torzította el testéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180418-chessie-king-sajat-magunk-elfogadasara-buzdit-videoban-torzitotta-el-testet.htmlChaessie King Instagram-modell szeretett volna borsot törni azok orra alá, akik negatív kommenteket írtak képei alá. Éppen ezért videóban mutatta meg, milyen lenne teste, ha olyan lenne, amilyennek az Insta-trollok akarják. Egyébként profiljával is arra akar buzdítani másokat, hogy olyannak fogadják el magukat, amilyenek. Ez Zsír!--Igazi átalakulás: Túlsúlyos férfiből valóságos Disney-herceggé változotthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180416-igazi-atalakulas-tulsulyos-ferfibol-valosagos-disney-hercegge-valtozott-fogyas.htmlEgy 26 éves connecticuti fiatalember hatalmas átváltozáson ment keresztül. Azonban nem elsősorban látványos fogyásával hívta fel magára az Instagram követői figyelmét. Kövér férfiből, álom herceggé változott. Ez Zsír!OrigoAz 5 legrosszabb étel, amit reggelire választhatszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180416-az-5-legrosszabb-reggeli.htmlA jól megválasztott reggeli már félsiker az egészséges életmód felé vezető úton, nem beszélve arról, hogy tökéletesen megalapozza a napodat. A jófajta szénhidrátban, egészséges zsírokban, fehérjében és rostban gazdag reggeli jót tesz az anyagcserének, hosszantartó lendületet biztosít, nem dobja meg a vércukorszintet, hogy aztán pár óra múlva már fáradtak és nyűgösek legyünk. Íme, 5 étel, amit soha nem szabad reggelire választani! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.