Egészséges Valentin-napi desszert, amit imádni fogtok

Forrás: Shutterstock -
Valentin-nap mogyoróvaj rizsliszt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha az egészséges életmód hívei vagytok, akkor lepjétek meg egymást egy nagyon finom házi süteménnyel, ami még egészséges is. 

Hozzávalók:

  • 6 ek rizsliszt
  • 6 ek nádcukor (ha abszolút diétásra akarod csinálni, eritrittel helyettesítsd)
  • 6 tojás
  • 1 ek keményítő
  • fél zacskó sütőpor
  • bogyós gyümölcsök
  • mogyoróvaj
  • + egy nagyobb szívecske formájú kiszúró
Szív formájú Valentin-napi desszert Forrás: Shutterstock

Elkészítése:

A hat tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. Ezután verd fel a cukorral a tojássárgáját is. Mi szeretjük a lágy, sötétbarna verziót használni a piskótánál, mert ad neki még egy kis extra ízt. Amikor már kellően habos a tojássárgája, keverd hozzá a lisztet és az abban előre elvegyített keményítőt és sütőport. A keményítőt akár el is lehet hagyni, ennél a receptnél csak azért ajánljuk, mert nagyon könnyű a rizsliszttel készülő piskóta, de ezúttal kiszúróval szeretnénk formázni, ami könnyebb, ha egy egészen picit masszívabb a tészta. Keverd hozzá határozott mozdulatokkal a tojásfehérjét is, úgy, hogy levegős maradjon a tészta.

Vajazz, majd lisztezz ki egy nagyjából 20x30 cm méretű edényt, és szépen egyengesd el benne a tésztát. A tészta felét lazán, és nem túlságosan sűrűn, szord meg bogyós gyümölcsökkel. A mélyhűtött változatot alaposan csepegtesd le, ne legyen már vizes, amikor a tésztára halmozod. A tészta másik felére nem kerül semmi.

180 fokon nagyjából 25 perc alatt megsül. Jó, ha tudod, hogy a piskóta sütésekor az első 10-15 percben nem szabad kinyitni a sütőt, mert összeesik a tészta. Amikor kész, hagyd kihűlni, és csak utána dolgozz vele. Vágj a piskóta mindkét feléből, a simából és a gyümölcsösből is annyi szívecskét, amennyi kijön belőle. A sima felét kend meg natúr, 100%-os mogyoróvajjal, majd tedd rá a gyümölcsös szívet.

Kettő az egyben egészséges recept: koktél és fasírt zöldségekbőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180208-recept-egeszseg-koktel-es-zoldseg-krem.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! Ez Zsír!OrigoBlake Lively 10 tippje az egészséges élethezhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180205-blake-lively-tippjei-az-egeszseges-elethez.htmlBlake Livelyt már a tinifilmek főszereplőjeként is sokan imádták, de manapság, amikor egyre több oldalát tudja megmutatni a filmvásznon, ráadásul családanyaként és Ryan Reynolds feleségeként is rendre elbűvöli a közönséget, jobban szeretik, mint valaha. Ezúttal a színésznő életmódhoz való hozzáállására voltunk kíváncsiak, és ezúttal sem csalódtunk. Ez Zsír!OrigoUnod a rizst és a krumplit? Ezt a köretet próbáld ki!http://www.life.hu/ez-zsir/20180208-koret-recept-hajdinabol-es-quinoabol.htmlAmi a köreteket illeti, sokan nagyon egyoldalúan étkezünk, pedig a rizs, a krumpli és a párolt zöldség hármasa hamar unalmassá válik. Éppen ezért érdemes jobban megismerkedni a gabonákkal, amelyekből fantasztikus köretek és akár egytálételek is készíthetők. Ez Zsír!OrigoGránátalma: jótékony csodaszer a téli hónapokbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180124-granatalma-vitaminban-es-asvanyi-anyagban-gazdag-gyumolcs-telre.htmlA téli vitaminpótlás és antioxidáns-bevitel egyik legfontosabb szereplője a csodás piros kis magokat rejtő gránátalma. Most eláruljuk, miért fontos a fogyasztása, és hogyan lehet a lehető legkönnyebben megpucolni. Ez Zsír!--Így veheted rá magad a hideg, téli napokon a sportolásrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20171121-igy-veheted-ra-magad-a-hideg-esos-napokon-a-sportolasra.htmlMíg nyáron akár korán reggel is szívesen kipattanunk az ágyból egy kis sportolásra, ősz végén a rövid nappalok, a hideg, nyirkos idő nem a leghívogatóbb a kiadós edzéshez. Ilyenkor mindenre nehezebben vesszük rá magunkat. Pedig tudjuk jól: a nyári alak télen készül. Íme, 5 tipp, amivel könnyebben elindulsz majd a célod megvalósítása felé! Ez Zsír!Origo"Hogyan fogyj egy hét alatt 5 kilót?" avagy ezért veszélyesek a gyorsan sokat ígérő diétákhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180131-a-gyorsan-sokat-igero-dietak-veszelyei.htmlA "minél többet, minél rövidebb idő alatt" világában élünk. Véletlenül se kelljen megmozdulni, vagy változtatni a mindennapi rutinunkban, de azért szeretnénk leadni 10-20 kilót, és szeretnénk tökéletes alakot. Maximum a koplalást vállaljuk be, mert ha pár hétig nem eszünk, az biztosan meghozza a kívánt eredményt. Pedig ez így nem működik, és aki mást állít, az bizony be akar csapni. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.