Palatinus strand gyógyvíz Budapest gyógyfürdő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kicsiny hazánk elképesztően szerencsés, ami a gyógyvizeket illeti, és ezt érdemes is kihasználni,  hiszen amellett, hogy egy kellemes fürdőzés a lelket is nyugtatja, rengeteg egészségügyi előnye is van. Lazíts, engedd el a stresszt és élvezd a gyógyvíz jótékony hatásait!

Habár különböző összetételű gyógyvizek vannak, általánosságban elmondható, hogy lazító, görcsoldó, fájdalomcsökkentő hatásuk van. Ezért is van az, hogy a legtöbb gyógyvíz ízületi betegek számára kiváló kiegészítő kezelés. Azonban egy wellnesshétvége, de akár csak egy egyszeri fürdőzés során az egészséges átlagember is megtapasztalhatja, hogyan lazulnak el az izmok, és hogyan tud ellazulni az egész test a gyógyvíz hatására. A test elernyedése, megnyugvása kiváló hatással van a pszichére és a lélekre is: igazi regenerálás és feltöltődés a gyógyvízben eltöltött idő.

Jó tudni, hogy a gyógyvíz jótékony hatóanyagai a bőrünkön át és tüdőnkbe belélegezve is hatnak. A felszabaduló gázok különösen jó hatással vannak az allergiásokra és az asztmásokra. A vízben megtalálható ásványi anyagok a bőrön át felszívódva kiválóan salaktalanítanak. Bekerülnek a nyirokrendszerbe, így hatnak az immunrendszerre és az idegrendszerre is.

Éld át ezt az élményt Budapesten, mutatjuk a kedvenc helyeinket:

  • Palatinus

A Palatinusra eddig csak nyári strandként gondoltunk, de 2017-ben már ez a fürdő sem zárta be kapuit szeptemberben. Ekkor adták át az új fedett medencéket, melyek a fürdő felújított főépületében kaptak helyet. Az élményelemekkel ellátott termálmedence mellett egy gyerekmedence, valamit hideg- és gyógyvizes meleg merülőmedence várja a vendégeket. Az őszi-téli szezonban továbbá egy kültéri termálmedence és egy kültéri, 26 fokos úszómedence is üzemel. A szaunázás szerelmeseinek gőzkamra, egy különleges geotermikus és egy finn szauna áll rendelkezésükre.

Palatinus strand Forrás: Palatinus Strand
  • Széchenyi

A Széchenyi Gyógyfürdő gyógyvize Budapest második legmélyebb kútjából 1246 méter mélyről 76 °C hőmérsékleten érkezik a felszínre. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ma 21 medence közül választhatnak a vendégek. Az élménymedencében sodrófolyosó, víz alatti pezsegtetés, nyakzuhany és az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár működik. A hagyományos gyógyszolgáltatások mellett számos wellness-szolgáltatást is tartalmaz a belépőjegy ára, mint például kondicionáló terem, szaunák, aerobic, vízi torna.

Széchenyi Gyógyfürdő Forrás: Shutterstock
  • Gellért

A gyógyfürdő területén feltörő „csodahatású” forrásokról már a XV. századból is találunk feljegyzéseket. A későbbiekben a törökök is kedvelték, mivel nagyobb és forróbb vizű volt, mint a korabeli budai fürdők. A XVII. században Sárosfürdőnek nevezték a medencék fenekén leülepedett, a forrásvízzel feltörő finom forrásiszap miatt. Ma a Gellért Gyógyfürdőben szinte valamennyi gyógyszolgáltatás igénybe vehető. Komplex gyógyfürdőellátást biztosító részleggel, inhalatóriummal rendelkezik.

Gellért fürdő Forrás: Shutterstock
Ez a legjobb méregtelenítő turmix az ünnepi zabálások után http://www.life.hu/ez-zsir/20180104-turmix-recept-anyagcsereporgeto-es-immunerosito.htmlTúl sokat ettél az ünnepi időszakban? Felszaladt pár kiló, vagy éppen megzavarta az emésztésedet a szokatlan mennyiségű étel? Indítsd a januári reggeleket egy egészséges, anyagcsere-serkentő és immunerősítő turmixszal. Ez Zsír!Origo3 dolog, ami miatt hamar elbuknak az újévi fogadalmakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180103-ezert-buknak-el-hamar-az-ujevi-fogadalmak.htmlAkár abba a csoportba tartozol, akik szerint semmi értelme nincs az újévi fogadalmaknak, mert úgysem tartja be őket az ember, akár abba a csoportba, akik szerint érdemes próbálkozni velük, ezt a cikket akkor is érdemes elolvasnod, mert 2018 lehet a nagy áttörés! Ez Zsír!--Melyik magyar celebé 2017 legdögösebb kockahasa? Szavazz!http://www.life.hu/ez-zsir/20171211-2017-legdogosebb-noi-kockahasa.htmlJó évet zárunk, ami a kockás hasak villantását illeti, a fitneszőrült magyar celebek nem rejtegették izmos testüket. Szavazd meg, melyik a legdögösebb kockahas a hazai sztárvilágban! Ez Zsír!--Ezt fogadd meg 2018-ban: válts reggeli rutint!http://www.life.hu/ez-zsir/20171213-valts-reggeli-rutint-2018ban.htmlHa már most azon gondolkodsz, hogy milyen fogadalommal indítsd az újévet, akkor fogadd meg a tanácsunkat, és kezd egy apró, de annál fontosabb lépéssel: válts reggeli rutint. Ez Zsír!--Egészséges recept: töltött sütőtökhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171213-toltott-sutotok-egeszseges-recept.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! Ez Zsír!--Magashegyi túrák karnyújtásnyira: életre szóló élmény!http://www.life.hu/ez-zsir/20171211-magashegyi-turak-karnyujtasnyira.htmlMagyarország túraútvonalai rendkívül változatosak, ha azonban már szereztünk egy kis rutint, és kipróbálnánk magunkat magasabb szinteken is, ajánlatos a környező országokban szétnézni. A könnyebb magashegyi túrákhoz nem kell különösebb előképzettség, és garantáltan életre szóló élményt jelentenek. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.