3 dolog, ami miatt hamar elbuknak az újévi fogadalmak

fogyás új év fogadalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár abba a csoportba tartozol, akik szerint semmi értelme nincs az újévi fogadalmaknak, mert úgysem tartja be őket az ember, akár abba a csoportba, akik szerint érdemes próbálkozni velük, ezt a cikket akkor is érdemes elolvasnod, mert 2018 lehet a nagy áttörés!

Fokozatosság hiánya

Az újévi lendület sokakat abba a hibába sodorja, hogy túl sokat akar, és természetesen azt is minél előbb. Ezzel a hozzáállással pedig nagyon sokat árthatunk. Fontos tudatosítani, hogy az igazán fontos eredmények nem egyik napról a másikra jönnek, így azokat a módszereket sem érdemes kipróbálni, amelyek ezzel kecsegtetnek. Nincs értelme például a drasztikus diétáknak, mert a koplalás hiánybetegségeket okozhat, ráadásul hosszútávon semmi értelme nincs, hiszen nem is tartható hosszú heteken, hónapokon át.

Nincs értelme a drasztikus diétáknak, mert a koplalás hiánybetegségeket okozhat Forrás: Thinkstock

Visszatérve a fokozatosságra, nagyon fontos, hogy úgy határozzuk meg céljainkat, ami első látásra is reálisnak tűnik. Ha rengeteget kell dolgoznod, akkor például nem biztos, hogy hetente háromszor le tudsz majd járni az edzőterembe, csak azért, mert most megfogadtad. Így van ez akkor is, ha még soha életedben nem sportoltál rendszeresen. Valószínűleg ebben az esetben sem fogsz tudni heti három edzéssel indítani. Kezd csak eggyel, és innen lehet szépen előre lépni. A legfontosabb cél, hogy megszeresd a mozgást, és akard csinálni.

Nincsenek részcélok és feladatok

A célokat is ehhez mérten kell meghatározni. Az teljesen rendben van, ha előtted lebeg a végső cél, hiszen ez fontos a motiváció megtartásához. De ennél is fontosabb, hogy részcélok is legyenek kitűzve, hogy lásd, hogy tudsz majd lépésről lépésére haladni, ráadásul így a sikerélményed is több lesz. A részcélok feljegyzése közben arról se feledkezz meg, hogy kitaláld a teendők listáját is. Ehhez érdemes profi edzővel vagy dietetikussal is konzultálni.

Sokkal nagyobb sikert érhetsz el, ha egy profi edzővel is konzultálsz Forrás: Shutterstock

Ha nincsenek részcélok és nincsen feladatlista, sokkal könnyebb ellébecolni a munkát. Az ember rálegyint, hogy majd holnap elkezd csinálni valamit, aminek az lesz a vége, hogy hónapok telnek el úgy, hogy semmit nem tettél a célodért. Kellenek a feladatok és a határidők, különben nem lehet érdemben előrelépni.

Nem elég erős a motiváció

A motiváció lényegében mindennek a lelki hátterét nyújtja, hogy képes legyél végigcsinálni, és soha ne add fel. A motiváció magában foglalja a miérteket, és a legmélyebb vágyaidat, amelyek elképesztő erővel és energiával tudnak feltölteni. Ezeket sem árt lejegyezni, hogy a nehezebb napokon tudj mihez nyúlni. Ilyenkor jó újra elolvasni és folyamatosítani tudatosítani, hogy a tudatalattidba is mélyen beivódjon, mert így biztosan ezek szerint fogsz cselekedni.

A motivációd nem árt lejegyezni, hogy a nehezebb napokon tudj mihez nyúlni "Forrás: Shutterstock "

A motiváció megtartásának öt lépése

A siker alapja a motiváció. A motiváció azt jelenti, hogy mindig a szemed előtt lebeg a cél. Tudod, hogy miért kezdtél bele a fogyásba, a diétába, a testmozgásba, és tudod, hogy mi a végső célod mindezzel. Motiváció nélkül nincs győzelem!

Könnyű reggeli: paprikás padlizsánkrém marinált sültpaprikávalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171213--paprikas-padlizsankrem-marinalt-sultpapriaval.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! Ez Zsír!--Ők adták le a legnagyobb súlyfelesleget: az év magyar celebfogyásai!http://www.life.hu/ez-zsir/20171213-ennyit-fogytak-iden-a-magyar-celebek.htmlA legnagyobb durranás 2017-ben Tóth Vera fogyása volt, de nemcsak az énekesnő büszkélkedhet új vonalakkal. Összeszedtük azok a magyar celebek, akik idén szabadultak meg a plusz kilóktól! Ez Zsír!--Melyik magyar celebé 2017 legdögösebb kockahasa? Szavazz!http://www.life.hu/ez-zsir/20171211-2017-legdogosebb-noi-kockahasa.htmlJó évet zárunk, ami a kockás hasak villantását illeti, a fitneszőrült magyar celebek nem rejtegették izmos testüket. Szavazd meg, melyik a legdögösebb kockahas a hazai sztárvilágban! Ez Zsír!--Hírességek, akik meghíztak 2017-benhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171211-hiressegek-akik-meghiztak-2017ben.htmlA magyar sztárokra nagyon büszkék lehetünk, ők ugyanis egytől egyig csak fogytak, a külföldi celebek viszont nem voltak mind ilyen szerencsések: közülük többen felszedtek jó pár kilót. Nézzük a 2017-es mérleget! Ez Zsír!--Az év fogyásai Hollywoodból: többszáz kilót adtak le a celebekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171213-az-ev-fogyasai-hollywoodbol.html2017-ben több celeb is megmutatta, mire képes, ha komolyan veszi az életmódváltást, habár hozzá kell tennünk, hogy a hírek szerint olyanok is vannak, akik drasztikus diétákkal fogytak le, aminek hosszú távon rossz következményei lehetnek. De ez még a jövő zenéje, most azonban következzenek az év legnagyobb fogyásai Hollywoodból. Ez Zsír!OrigoHagyományos recept újragondolva: töltött paprikahttp://www.life.hu/ez-zsir/20171127-egeszseges-toltott-paprika-recept.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.