Így veheted rá magad a hideg, téli napokon a sportolásra

fogyás életmódváltás ősz sport edzés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg nyáron akár korán reggel is szívesen kipattanunk az ágyból egy kis sportolásra, ősz végén a rövid nappalok, a hideg, nyirkos idő nem a leghívogatóbb a kiadós edzéshez. Ilyenkor mindenre nehezebben vesszük rá magunkat. Pedig tudjuk jól: a nyári alak télen készül. Íme, 5 tipp, amivel könnyebben elindulsz majd a célod megvalósítása felé!

1. Motiváció

Ezeken a nehézkesen induló napokon, a motiváció sokkal fontosabb, mint máskor. Ha el is határoztuk magunkat az életmódváltás és a rendszeres sport mellett, attól még nap, mint nap le kell győznünk önmagunkat, és minden egyes nap újra igent kell mondanunk rá, hogy ezt igenis akarjuk csinálni, és ma is van erőnk hozzá. Hogy mi segít ebben? A motiváció, amit folyamatosan erősítened kell magadban. Tudd, hogy miért kezdtél bele, és tudd, hogy mi a célod mindezzel. Ezeket érdemes leírni egy füzetbe, hogy a nehezebb pillanatokban egyből kéznél legyenek, és figyelmeztessenek a saját lejegyzett gondolataid.

Forrás: YouTube

Tipp

Mivel a motiváció az életmódváltás alapja, érdemes sokszor végigpörgetned az agyadban, hogy miért is kezdtél bele. Ebben segítségedre lehet az is, ha különböző posztereket nyomtatsz a faladra, üzeneteket hagy a fürdőben, vagy bárhol a lakásban, de nyomtathatsz egyedi edzőpólót is egy számodra fontos üzenettel.

2. Pontos lépések

A végső célt a legtöbben pontosan látják maguk előtt, ami nagyon is pozitív dolog. De ha nem bontod apró lépésekre, részfeladatokra mindezt, akkor könnyen elbukhatsz. Ekkor jönnek a "majd holnap", vagy a "pár nap kimaradás nem számít" kifogások. A végső célhoz azonban csak a részcélok elérésével érhetünk el, így ne feledd, hogy ma is feladatod van, ami elvezet majd a kitűzött pozitív változás felé.

Forrás: Shutterstock

3. Pörögj fel

Hiába tudatosítod ezeket a lépéseket, gyakorlatban mindehhez az kell, hogy kellően fel tudj pörögni. Ugye veled is előfordult már, hogy akár órákig is tartó vacillálás és gyötrődés után végre átkattantál és sikerült elindulnod edzeni? Az átkattanáshoz az egyik leghatásosabb módszer a motivációs füzeted átlapozásán kívül a zene. A ritmus hamar kirángatja az embert a legmélyebb válságból is, hiszen a kedvenc számaid akaratlanul is beindítják a mozgásodat. Egy kis tánc után pedig jöhet is az edzés.

Forrás: Giphy

A 10 legjobb zeneszám futáshoz

Veled is sokszor előfordul, hogy nincs elég motivációd a sportoláshoz? Pedig egy jó edzőtárssal, vagy ha jobban szeretsz egyedül futni, néhány pörgős számmal is feldobhatod az edzésedet. Motiváld magad a legjobb ritmusokkal!

4. Legyen társad

Ha nem vagy éppenséggel egy magányos farkas, akkor jól jöhet egy edzőtárs. Egy ember, aki hasonló célokkal van felvértezve, és akivel tudjátok hajtani egymást. Ha megbeszéltek egy „randi” időpontot az edzőtermeben, az máris jobban ösztönöz, hogy akkor tényleg ott legyél.

Forrás: Shutterstock

5. Jutalmazd magad

Valamilyen jutalmazási rendszer is segíthet abban, hogy ne maradjanak el az edzések. Nem kell nagy dolgokra gondolni: meglepheted magad hétvégén egy cukormentes sütivel, vagy valamilyen programmal. Vagy vehetsz magadnak havonta valami kis apróságot, ha elérted a kitűzött célt.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.