Egészséges recept: zöldborsófőzelék fasírttal

2017.10.21. 20:46

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:

Főzelék:

  • 40 dkg fehérrépa
  • 40 dkg paszternák
  • 40 dkg zöldborsó

Fasírt:

  • 30dkg darált lapocka
  • 1 db tojás
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg fehérrépa
  • 15 dkg sárgarépa

Zöldborsófőzelék fasírttal

Forrás: LifeTv

Elkészítése:

A paszternákot és a petrezselyemgyökeret megfőzöm, só nélkül. Összeturmixolom, és vajat adok hozzá, amivel kikeverem, így finom, krémes lesz az állaga. Hozzáforralom az apróra vágott petrezselyemzöldet. A meggőzölt zöldborsót hozzákeverem, végül sóval ízesítem.

A darált sertéslapockához hozzádarálom a fehér- és a sárgarépát. Beleütöm a tojást, sóval ízesítem, kevés kukoricakeményítővel megszórom. Serpenyőben nem túl bő olajban kisütöm a húspogácsákat. Kisüthetem sütőben papíron is kb. 20 perc alatt, ha 6-8 dkg-nál nem nagyobbak a pogácsák.

Nézd meg a teljes adást! 

Buday Péterreceptfőzelékfasírtzöldborsó