Titkos összetevővel készül az év jégkréme - Recept!

Forrás: Thinkstock -
kókusz recept kávé jégkrém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy könnyű, ízvilágában mégis gazdag, jeges, frissítő édesség az, amire ezeken a tikkasztó nyári napokon szükségünk van. Mutatunk is egy nagyszerű, egészséges receptet, aminek egy igencsak speciális összetevője is van!

Hozzávalók:

  • 2 csésze hidegen főzött kávé
  • 2 csésze magas zsírtartalmú kókusztej
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 2 evőkanál kókuszvirágcukor (helyette használhatsz édesítőszert is)

A hidegen főzött kávéról

Néhány évvel ezelőtt lett elképesztően divatos nyári ital a külföldi kávézókban a cold brew néven emlegetett specialitás, amit azóta itthon is meg lehet kóstolni néhány helyen. A kávé hideg, vagy legalábbis szobahőmérsékletű vízzel készül, így teljesen más ízek és aromák oldódnak fel belőle, ezáltal pedig egy egészen különleges, a hagyományos kávétól eltérő ital készül belőle. Az otthoni elkészítése igényel némi gyakorlatot, de az sem lehetetlen. Mindenképpen érdemes egyszer kipróbálni, de természetesen hagyományosan főzött kávéval is kipróbálhatjátok ezt a jégkrémreceptet.


Így készül otthon a cold brew:

Őröljük a kávészemeket kissé durvára. 1 csésze kávét 3 csésze hideg vízzel kell felölteni, majd ezt 20 órán át kell pihentetni szobahőmérsékleten. Ezt követően szűrjük le az elkészült kávét. A kialakult koncentrátumot 1 rész koncentrátum, 2 rész víz arányban higíthatjuk, illetve ennek a kávénak kifejezetten jót tesz a jégkocka is. A jégkrém esetében nem kell tovább higítani, itt a koncentrátumra lesz szükség.

Hidegen főzött kávéval készül az év jégkréme Forrás: Thinkstock

Elkészítés:

A kávét, a kakaóport és a cukrot vagy édesítőszert egy nagy tálban keverd össze. A jégkrémformákat félig öntsétek fel ezzel a keverékkel, majd a maradék helyet töltsétek fel a sűrű kókusztejjel. Ettől nagyon szép márványosan krémes lesz a jégkrém külseje. A mélyhűtőben 8 óra alatt elkészül.

Egészséges kávés smoothie a tikkasztó nyári reggelekre

Ha a forró nyári napokat a jegeskávénál valamivel tartalmasabb itallal szeretnéd kezdeni, ami ráadásul egészséges is, akkor a kávés smoothie neked lett kitalálva!

Ezt eszik Hollywood legdögösebb celebjei 2. részhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170529-ezt-eszik-hollywood-legdogosebb-celebjei-2-resz.htmlSzerencsére Hollywood sem csak a külsőségekről szól, sokan komolyan veszik az egészséges életmódot, és nemcsak azért döntenek mellette, mert ezzel bombaformába kerülhetnek, hanem azért is, mert valóban fontosnak tartják, hogy fittek, energikusak, egészségesek legyenek. Nézzük, mire esküsznek kedvenc sztárjaink! Ez Zsír!OrigoÖnbizalomtuning: bikinis plus size lányok, akik bátran vállalják a testükethttp://www.life.hu/ez-zsir/20170717-bikinis-plus-size-nok.htmlÁllandóan azon aggódsz, hogy a pluszkilóid vagy a narancsbőröd miatt hogy fogsz kinézni a strandon? Vegyél példát azokról a plus size lányokról, akik teljes önbizalommal és boldogan vállalják a testüket bikiniben is. Ez Zsír!--5 étel, amit azonnal hagyj el az étrendedből! Megmutatjuk, mire cseréld őkethttp://www.life.hu/ez-zsir/20170531-5-etel-amit-azonnal-cserelj-le-az-etrendedbol.htmlMár ha csak néhány alapanyagot lecserélsz az étrendedből, azzal is fontos lépést tehetsz az életmódváltás felé. Egy hosszú út első lépése lehet, ha ezeken az apróságokon változtatsz. Ez Zsír!--Narancsbőrös celebek, akik büszkén vállalják tökéletlenségükethttp://www.life.hu/ez-zsir/20170608-celebek-akik-buszken-vallaljak-narancsboruket-striaikat.htmlA nyár a legtöbb nőnek a narancsbőr elleni küzdelem időszaka. Mások ezzel szemben azt hirdetik: az állandó önsanyargatás helyett fogadjuk el és szeressük önmagunkat. A pozitív testkép szószólói természetesen nem is félnek megmutatni, hogy az apró testi hibák ellenére egy nő nő marad. Ez Zsír!--5 ok, amiért az úszás a legjobb sport http://www.life.hu/ez-zsir/20170601-5-ok-amiert-az-uszas-a-legjobb-sport.htmlItt a nyár, a jó idő, persze, hogy mindenki a vízpartra vágyik hűsölni, és végre azt is kiélvezhetjük, hogy kedvenc sportunkat a természetes vízekben is űzhetjük. De mégis miért az úszás a világ egyik legjobb sportja? Eláruljuk! Ez Zsír!ThinkstockKészíts fűszervajat házilaghttp://www.life.hu/ez-zsir/20170531-keszits-fuszervajat-otthon.htmlA fűszervaj egy igazi nyári finomság, amibe rengeteg zöldfűszert tehetsz, így nem is kell más hozzá, csak egy tökéletes, ropogós bagett, és egy fürt paradicsom. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.