Ez a legfrissítőbb nyári saláta, amivel még jól is lehet lakni

Forrás: Thinkstock -
tabulé életmódváltáséve2017 Nyár saláta frissítő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az eredetileg Libanonból származó tabbouleh a sok-sok zöldfűszer miatt a legfrissítőbb nyári sali, amivel ráadásul jól is lehet rakni, mert nem csak zöldségek vannak benne. 

Hozzávalók:

  • 1 bögre bulgur
  • 3 nagy csokor petrezselyem
  • 2 ág mentalevél
  • 1 lila hagyma, vagy egy csokor újhagyma
  • 3 nagy paradicsom
  • 1 uborka
  • 2 citrom leve
  • olívaolaj
Tabbouleh saláta Forrás: Thinkstock

Elkészítése:

A bulgurt tedd fel forró vízbe főni, 10-15 perc alatt el is készül. Szűrd le, és rakd félre, míg a zöldségeket felaprítod.

Tipp

Többféle méretben is árulják, de érdemes a rizsnagyságút venni, mert ez a teljes búzaszemet tartalmazza: a rostban gazdag korpát és a tápláló, antioxidáns hatású csírát. A bulgur főleg B- és E-vitamint tartalmaz, és nagyon alacsony a glikémiás indexe, így diétázók is bátran fogyaszthatják.

Az uborkát, a paradicsomot és a lila- vagy újhagymát egészen apró kockákra vágd fel, így lesz a saláta igazán ízletes. A petrezselymet és a mentaleveleket is aprítsd fel. Ne ijedj meg, amiért túl soknak látod a zöldeket, ebbe a receptbe éppen ennyi kell. Igazi vitaminbomba lesz! A felaprított zöldségeket, és fűszernövényeket tedd egy nagy tálba és mehet rá a lecsöpögtetett bulgur is. Sózd és citromlével locsold meg. Akár két citrom leve is mehet rá, de inkább kezdd eggyel, aztán kóstold meg, hogy tökéletesen eltaláld saját ízlésvilágodat. Az olivaolaj se maradjon el a végén.

Ezt a receptet akár vendégvárónak is készítheted, akkor rakjál mellé egy tál humuszt, illetve pitakenyeret, vagy akár bagettet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.