életmódváltáséve2017 étrend egészség étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már ha csak néhány alapanyagot lecserélsz az étrendedből, azzal is fontos lépést tehetsz az életmódváltás felé. Egy hosszú út első lépése lehet, ha ezeken az apróságokon változtatsz. 

Vaj helyett avokádó

A jó minőségű házi vaj ugyan igencsak finom és egészséges, de bolti társaik általában nem dicsekedhetnek ugyanezzel. Így ha teheted, a szendvicsekben vagy éppen a pirítóson avokádóval helyettesítsd a vajat. Ha villával összetöröd, ugyanolyan krémes hatása lesz, mint amilyen a vajnak van. Az avokadó C-vitamin- és E-vitamin-tartalma nagyon magas, ezért remek immunerősítő és antioxidáns hatással bír. Telítetlen zsírokat tartalmaz, ezért csökkenti a koleszterinszintet. Az összes gyümölcs közül az avokádónak a legmagasabb a magnézium-, a folsav- és a K-vitamin-tartalma. Az pedig külön érdekessége, hogy - társaival ellentétben - ahogy érik a gyümölcs, egyre kevesebb a cukortartalma.

Avokádó Forrás: Thinkstock

3 egyszerű szendvicskrém a tökéletes hétvégi reggeliért

Öt nap korán kelés és rohanás után a hétvége végre a pihenésé és persze a kiadós reggeliké. A „gyorsan bekapok két falatot" helyett itt az idő lassítani, és a reggelinek is megadni a módját. Íme, 3 egyszerű és egészséges szendvicskrém, amelyekhez már csak egy finom bagettet kell beszerezni, hogy tökéletesen induljon a nap.

Müzli helyett zabpehely

Míg a müzlik, még ha fitt jelzővel vannak is ellátva, tele vannak cukorral, addig a zabpehely igazi vitamin- és ásványianyag-bomba: tamin (B1-vitamin), szelén, E-vitamin, magnézium, foszfor, cink, mangán és vas is található benne, ráadásul tele van rosttal, ami a jó anyagcseréhez elkerülhetetlen. Mivel sok időre eltelít, és serkenti az emésztést, a diéta egyik nélkülözhetetlen eleme. A legjobb, ha még egy kis gyümölccsel és magvakkal is feldobod.

Zabpehely Forrás: Thinkstock

5 ok, amiért a zabpehely a legjobb reggeli

Unod a szendvicseket, nincs időd reggel rántottával bíbelődni, a gyümölcstől pedig csak éhesebb leszel? Kár tovább keresgélned, a zabpehely az egyik legjobb reggeli, amit csak választhatsz. Íme, 5 ok, amiért érdemes beiktatnod az étrendedbe, akár mindennap!

Gyümölcsös joghurt helyett gyümölcsös joghurt

Hiába állítják, hogy a gyümölcsös joghurt mennyire egészséges, erről sajnos szó sincs. Rengeteg cukrot tartalmaz, még akkor is, ha light címke van rajta. Helyette inkább készíts saját magad gyümölcsös joghurtot. Egy pohár joghurthoz tegyél két kiskanál chiamagot, majd hagyd állni pár percig. Ezután tegyél hozzá epret, vagy akár leturmixolt banánt. Ha az ízlésednek nem elég édes, egy kanál édesítőszert is tehetsz bele.

Banános-chiamagos joghurt Forrás: Thinkstock

Rizs helyett quinoa

A hagyományos fehér rizs helyett egyébként is ajánlott a teljes kiőrlésű változatát választani, de a legjobb, ha néha quinoával helyettesíted. Ennek az ősi ételnek rengeteg jótékony hatása van, és kevesebb kalóriát, viszont több rostot és fehérjét tartalmaz, mint a rizs.

Quinoa Forrás: Thinkstock

Krumpli helyett karfiol

Sokkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz a karfiol, mint a krumpli, így ha éppen krumplipüré lenne a köret, akkor jusson eszedbe: karfiollal is helyettesíteni lehet. Ugyan meglehetősen semleges íze van, de ezt az előnyére fordíthatod, hiszen számtalan fűszerezéssel készítheted, így nehéz ráunni, és persze nemcsak pürésíteni lehet, sütve is nagyon finom. Azon túl, hogy kalóriaszegény, így a diétázók is bátran fogyaszthatják, rengeteg C-vitamint tartalmaz, és rostban nagyon gazdag.

Karfiolpüré Forrás: Thinkstock

Amit minden diétázónak ki kell próbálnia: a karfiolrizs

Unod a diétát? Nem tudod, mivel színesítsd az étrendedet? A karfiolrizs az az étel, amit mindenkinek be kellene iktatnia a hétköznapokba. Hogy miért? Eláruljuk!
Minél előbb lapos hasat szeretnél? Ezt kell tennedhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170519-tippek-a-lapos-hasert.htmlKözeledik a nyár, a trikók, a croptopok és a bikinik időszaka, amikor a kibuggyanó pocakkal és úszógumival mielőbb szeretnénk leszámolni. Íme, néhány tipp, amivel a nemkívánatos párnácskákat eltüntetheted! Ez Zsír!ThinkstockSikertörténet! 25 kilót fogyott, és aerobikedző lett Eszterbőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170518-sikertortenet-roka-eszter-eletmodvaltassal-fogyott-25-kilot.htmlAz agyament diétáknak, a jojó effektusnak és a mozgásszegény mindennapoknak mondott búcsút Róka Eszter, amikor elhatározta, hogy életmódot vált. Azóta aerobikedző lett a 25 éves lányból, így már másokat is arra buzdít: válasszák az egészséges és boldog életet. Ez Zsír!OrigoHa már unod a szendvicset, tekerj egy tortilláthttp://www.life.hu/ez-zsir/20170510-ha-mar-unod-a-szendvicset-tekerj-egy-tortillat.htmlHabár szerintünk a szendvicsre nem lehet ráunni, ha igazán finom kenyérből és szuper krémekkel készítjük el, de ha mégis eleged lenne belőle, akkor változtass a formán. Ez Zsír!ThinkstockViszlát, integetőháj! Kiss Virág fitneszversenyző gyakorlatai a tónusos karizmokérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20170516-kiss-virag-fitneszversenyzo-gyakorlatai-a-tonusos-karizmokert.htmlLegutóbb a feszes hasizomért, most pedig a tónusos karizmok eléréséhez ad edzéstippeket hazánk egyik nagy büszkesége, Kiss Virág IFBB Bikini PRO világbajnok, aki már túl van első profi versenyén is. Ez Zsír!--Miniszoknyában mutatták meg alakjukat a plus size lányokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170517-miniszoknyas-plus-size-lanyok.htmlHa valaki nem az átlagos 36-38-as méretnek megfelelő testalkatot képviseli, akkor a társadalom felől érkező megszorításoknak kell megfelelnie a divat terén is. Például a miniszoknya is olyan viselet, amit leginkább egy magas, vékony lányon tudunk elképzelni. Ezzel a diszkriminációval akarnak leszámolni azok a hétköznapi lányok, akik igenis megmutatták, hogy a miniszoknya mindenkié, aki tudja viselni. Ez Zsír!--"Elsősorban anya vagyok" - Achátz Aliz fitneszmodellel beszélgettünkhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170517-achatz-aliz-fitneszmodell-anyukaval-beszelgettunk.htmlFéléves volt Aliz kislánya, amikor elhatározta, hogy életmódot vált, és rendszerességet visz az életébe. Kislánya első születésnapján el is indult élete első fitneszversenyén, és azóta is szép sikereket ér el. Nemzetközi versenyekre viszont hiába kvalifikálta magát, úgy döntött, azokon nem indul el, hiszen ahogy mondja: "elsősorban anya vagyok!" Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.