Ha már unod a szendvicset, tekerj egy tortillát

Forrás: Thinkstock -
recept szendvics tortilla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Habár szerintünk a szendvicsre nem lehet ráunni, ha igazán finom kenyérből és szuper krémekkel készítjük el, de ha mégis eleged lenne belőle, akkor változtass a formán.

Valójában a szendvicset helyettesítő tortillának kevés köze van a valódi tortillához, mégis megéri kipróbálni, ha éppen unnád az összes eddig bevált reggelit. Ebben az esetben kevésbé van szó az új alapanyagokkal, új ízekkel való kísérletezésről, inkább az a lényeg, hogy egy új formában tálaljunk, hiszen néha ennyi is elég ahhoz, hogy megkívánjunk egy ételt.

Ha nem szeretnél otthon tésztát dagasztani, akkor vegyél a boltban tortillalapot, akár teljes kiőrlésű változatban. Amire még szükségünk lesz, az néhány salátalevél, mozarella sajt, krémsajt, vagy tejföllel kikevert fetasajt, szárított paradicsom, húsevőknek vékonyra szeletelt sonka. Igazából bátran játszhatsz a kedvenc alapanyagaiddal!

Megéri kipróbálni, ha éppen unnád az összes eddig bevált reggelit Forrás: Thinkstock

A krémsajtot vagy egy kevés tejföllel kikevert fetát először egy késsel vékonyan kenj el a tortillalapon. Erre jöhet rá a saláta, két-három nagyobb levél elég is hozzá, vagy amennyi szépen beteríti a lapot. Ez persze attól is függ, hogy a kisebb, vagy a nagyobb méretű tortillát vásároltad-e. Arra figyelj még, hogy a saláta vastagabb részét vágd ki, mert az nehezíti majd a feltekerést. A salátára rétegezd a sonkát, arra a mozarellát, ezeket mind úgy, hogy az egész lapot beterítsék. A szárított paradicsomot viszont egy sorban rakd le a lap közepén, abból ennyi elég a tekercsekbe.

Azért arra figyelj, hogy sokkal több alapanyagot ne tegyél bele, mert nehéz lesz szorosan feltekerni a tortillákat. Ezt egyébként úgy a legjobb csinálni, ha ketten vagytok a konyhában, mert ha sikerült szorosan feltekerni, akkor jöhetnek a nagyjából 5 cm-es tekercsek. Ha viszont levágsz egy darabot, akkor azt máris meg kell tűzni fogpiszkálóval, hogy ne essen szét. Ehhez a művelethez jön jól egy második személy. Így te vágod, ő pedig tűzi a mutatós tekercseket, amiben szépen látszik majd az alapanyagok rétegződése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.