Szukralóz pró és kontra: fogyasszuk-e ezt a modern édesítőszert?

Forrás: Thinkstock -
szukralóz egészség Schobert Norbert édesítőszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Schobert Norbi hivatása mindig is az volt, hogy az egészséges életmódra nevelje az embereket. Ezúttal ezt egy elismert szakértő, dr. prof. Csapó János oldalán teszi, akivel közös videósorozatot indítottak A professzor megmondja címmel. Céljuk, hogy végérvényesen leszámoljanak a különböző élelmiszerekkel kapcsolatban kialakult tévhitekkel.

Az igencsak megosztó vélemények kereszttüzében álló aszpartám után a szukralóz nevű édesítőszer került terítékre. A szukralóz megtalálható a Norbi által forgalmazott néhány élelmiszerben is, így nem is véletlen, hogy napirendre került dr. prof. Csapó Jánossal való beszélgetése során.

A szukralóz tulajdonképpen egy mesterséges édesítőszer, de fogyasszuk-e? Forrás: Thinkstock

A szukralóz is egy érdekes alapanyag, tulajdonképpen egy mesterséges édesítőszer, amit állítólag rovarirtó kutatók fedeztek fel véletlenül. 600-szor édesebb a cukornál, és éppen ezért minimális mennyiség található belőle a különböző ételekben, italokban.

Az aszpartámhoz hasonlóan a szukralózt is támadták. A vádak szerint csak egy üdítőital-márka miatt engedélyeztették a használatát. Sokak szerint cukorbetegséget, gyulladásos betegségeket, bélflóra-károsodást okozhat. Így természetes, hogy előkerül a kérdés: jogosak a vádak, vagy csak a média kapta fel és fújta fel a szukralózügyet?

Ez a legjobb diétás édesség, amit fogyókúra alatt is fogyaszthatszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170324-igy-keszul-az-egeszseges-brownie-recept.htmlDiéta alatt sem kell lemondanod a finom falatokról, csak éppen néhány alapanyagot kell kihagynod a receptből, mint például a cukrot és a lisztet. Íme, Nagy Judit, vagyis FittAnyu egyik kedvenc egészséges receptje! Ez Zsír!--Így csíráztass otthon, és legyél mindig egészségeshttp://www.life.hu/ez-zsir/20170324-csiraztass-otthon.htmlA csírák igazi ősi életenergiát hordoznak, a növények esszenciáját tartalmazzák. Vitaminbombák, de ásványi anyagokban, antioxidánsokban, enzimekben is bővelkednek, ráadásul a legegyszerűbb szendvicset és salátát is feldobják, de zöldséglevekbe is lehet turmixolni. Ez Zsír!ThinkstockA házi kedvencek is egyre csak híznak - Rossz példát mutatunk nekik!http://www.life.hu/ez-zsir/20170323-ok-a-legkoverebb-kutyak-a-vilagon-fotok.htmlA súlyprobléma manapság már nemcsak az embereket érinti, hanem házi kedvenceinket is. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a kutyák nagyjából 54, míg a macskák 58 százaléka túlsúlyos, ami eléggé sokkoló szám. Ez Zsír!--10 szuperétel, amit a pénztárcád sem fog megbánnihttp://www.life.hu/ez-zsir/20170322-10-szuperetel-amit-a-penztarcad-sem-fog-megbanni.htmlManapság egyre több új vagy újra felfedezett szuperétel tűnik fel a piacon. Sokan azt gondolják, hogy nem is lehetnek igazán egészségesek chiamag, útifűmaghéj vagy éppen avokádó fogyasztása nélkül. Természetesen jó variálni a különböző alapanyagokat, de azt sem árt tudni, hogy a talán már túlságosan egyszerűnek, hagyományosnak gondolt, itthon termő zöldségek és gyümölcsök is hasonlóan kiemelkedőek vitaminok, ásványi anyagok vagy éppen egészséges zsírsavak, rostok és fehérjék szempontjából. Mutatjuk is a kedvenceiket! Ez Zsír!--Most vagy soha! Így kezdj neki a fogyókúránakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170320-igy-kezdj-neki-a-fogyokuranak.htmlAz első napsugarak nemcsak a tavasz kezdetét jelzik, hanem azt is, hogy hamarosan lekerülnek rólunk a télikabátok, sőt, a dzsekik és pulóverek is, a hosszúnadrágokat leváltják a rövidnacik, a szoknyák, és hamarosan előkerülnek a bikinik is. Így az eddig két-három réteg ruha alatt rejtegetett felesleget villámtempóban próbáljuk leadni. De mégis hogyan legyünk igazán hatékonyak? Így vágj bele a fogyókúrába! Ez Zsír!--Ellenség vagy barát? A nagy gluténkérdéshttp://www.life.hu/ez-zsir/20170317-ellenseg-vagy-barat-a-gluten.htmlSchobert Norbi hivatása mindig is az volt, hogy az egészséges életmódra nevelje az embereket. Ezúttal ezt egy elismert szakértő, prof. dr. Csapó János oldalán teszi, akivel közös videósorozatot indítottak A professzor megmondja címmel. Céljuk, hogy a különböző élelmiszerekkel kapcsolatban kialakult tévhitekkel végérvényesen leszámoljanak. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.