életmódváltáséve2017 recept tortilla egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezúttal egy mexikói ihletésű ételt hoztunk nektek. A házi készítésű tortilla receptje nagyon egyszerű, ráadásul gazdagon meg lehet pakolni mindenféle finomsággal. 

Tortilla

  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kk só
  • 4 ek olaj
  • víz

A sót keverd el a liszttel, majd öntsd hozzá az olajat, és langyos vízzel gyúrd lágy tésztává. A vizet fokozatosan adagold, annyit tegyél hozzá, amennyit felvesz, és amennyiből lágy tészta gyúrható. Műanyag fóliába csomagolva hagyd állni 30 percig szobahőmérsékleten. Ezután gyúrd át újra, és oszd el nagyjából egyenlően 10 részre. Rendesen alálisztezett deszkán nyújtsd ki nagyjából kör alakúra a kis tésztákat, amiket aztán forró teflonon kell kisütni. Olajat nem kell rakni alá, minden oldalnak nagyjából fél-fél perc elég is ahhoz, hogy készre süljön.

Tortilla Forrás: Thinkstock

Így lesz belőle quesadilla

Ha kisütötted a kis tésztákat, akkor jöhet a feladat másik fele. A tortillalapokból ugyanis szuper quesadillát készíthetsz. Ehhez egy konzervbabból botmixerrel csinálj babpürét, készíts avokádókrémet, egy paradicsomos kukoricasalátát.

Az avokádókrémhez puha avokádót válassz, a húsát villával törd össze. Tegyél hozzá egy kevés tejfölt, egy zúzott fokhagymát, citromot és sót, illetve ha be tudod szerezni, akkor friss koriandert. A paradicsomos kukoricához olvassz fel egy serpenyőben két kanál vajat, tegyél hozzá három darab nagyobb paradicsomot kockákra vágva. Hagyd egy kicsit a vajban párolódni, majd tegyél hozzá egy konzerv kukoricát, sózd, borsozd. Tedd rá a fedőt, majd hagyd összefőni. Akkor vedd le a tűzről, amikor a kukorica még roppanós.

Házi quesadilla Forrás: Thinkstock

A tortillalapok mehetnek újra a teflonba alacsony lángon. Ha megmelegedett az egyik oldala, fordítsd meg, és szórd meg sajttal, hogy ráolvadjon. Ezután a felét pakold meg a babbal, avokádóval és a paradicsomos kukoricával, majd hajtsd rá a másik felét. Ha szereted a csípőset a jalapeno paprikát se hagyd ki belőle! Kész is a házi készítésű quesadilla.

Ha vendégeknek készíted, a tortillalapokat és a belevalókat is el tudod készíteni előre, így már csak az összeállítással kell bíbelődnöd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.