Így dobd fel az ásványvizet – Szuper tippek az egészségért!

ásványvíz víz egészség ásványvízmg egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azzal szinte mindenki tisztában van, hogy naponta két liter ásványvizet kell meginni a sejtek megfelelő működéséhez és az egészségünk megtartásához. Sokan azonban mégsem isznak meg ennyit, vagy éppenséggel nem is a vizet, hanem a cukros üdítőket választják, ami hatalmas hiba. Íme, néhány szuper tipp, amivel könnyen feldobhatod az ásványvizet. Legyél kreatív, és igyál sok-sok vizet az egészségedért!
  • A lehető legjobb megoldás az ásványvíz színesítésére, ha friss gyümölcsöket rakunk bele. Ez azon túl, hogy ad egy extra, mégis természetes ízt a víznek, azért is jó, mert a gyümölcsökben lévő vitaminok, ásványi anyagok is hozzáadódnak a vízhez.
  • Ha hűtve szereted a vizet, akkor fagyasztott gyümölcsökkel teheted izgalmasabbá. Még extrább, ha egy jégkockatartót úgy töltesz fel, hogy az apró lyukakba mentaleveleket, esetleg egy-két apróbb bogyós gyümölcsöt (málnát, áfonyát) teszel, és a maradék helyet feltöltöd vízzel. Az ízesített és színes jégkockák igazi kuriózummá teszik az ásványvizet.
A lehető legjobb megoldás az ásványvíz színesítésére, ha friss gyümölcsöket rakunk bele Forrás: Thinkstock

Ezért fontos a víz!

Az emberi szervezet 70%-át víz teszi ki: ez felel az anyagcseréért és vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért. De a szép bőrnek is elengedhetetlen feltétele testünk belső hidratálása, ráadásul az esetek túlnyomó többségében a fáradtságot és a fejfájást éppen a dehidratáltság okozza. Ha mindennap elég vizet innánk, a méreganyagok hamar kiürülnének a szervezetünkből, sokkal fittebbek, energikusabbak lennénk. Az egészséges életmód első lépcsője, hogy odafigyelünk arra, mennyi vizet fogyasztunk.
  • Ha nem a gyümölcsös, édesebb ízt keresed, akkor tegyél a vízbe uborkakarikákat. B- és C-vitamin-tartalma felturbózza az immunrendszert, ráadásul a szilícium-, kálium- és magnéziumtartalma is magas.
Ha nem a gyümölcsös, édesebb ízt keresed, akkor tegyél a vízbe uborkakarikákat Forrás: Thinkstock
  • Napközben, ha igazán frissítő élményre vágysz, válaszd a citrusféléket a víz ízesítésére. Ezek is rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Akár szeletekre vágva, de még jobb, ha kifacsarva teszed a vízhez a citromot, narancsot, mandarint vagy grépfrútot.
  • A citromos vizet reggel is érdemes bevetni. Egy kis langyos vízbe facsarva igazi ébresztő a sejtjeinknek, ráadásul serkenti az anyagcserét, és segíti a méregtelenítést.

Egészségbomba

Reggelente érdemes egy gyümölcs- vagy zöldségsmoothie-t is készíteni. Ez szuper reggeli, rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag. A kedvenc alapanyagaidat turmixold össze, például céklát spenóttal és banánnal, vagy bogyós gyümölcsöket egy kis gyömbérrel, majd öntsd fel 1-2 dl ásványvízzel, és már kész is a reggeli energiabomba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.