5 dolog, amit feltétlenül ki kell próbálnod egy wellnessben

Forrás: Thinkstock -
wellness fürdők2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A wellness a test és a lélek újjászületéséről szól, így bármilyen programot és kezelést érdemes kipróbálni. Most azonban megosztjuk a mi kedvenceinket, azt az 5 dolgot, amit semmiképpen nem hagynánk ki egy wellnesshétvégén.

Szaunaszeánsz

A hagyományos szaunázásnál sokkal intenzívebb élményt nyújt a szaunaprogram, amit szakképzett szaunamesterek vezetnek le. A szaunamesterek felelnek a páratartalomért, a hőfokért, az illatokért és ezek kellemes összhangjáért. A szaunaprogram azért is kihagyhatatlan élmény, mert a szaunázás egészségügyi hatásai is fokozottan érvényesülnek, hiszen egy profi kezei között vagy, aki pontosan tudja, hogyan kell a 15 perces szeánszból kihozni a maximumot. Hidd el, új emberként, teljesen felfrissülve fogsz kilépni a kabinból.

A hagyományos szaunázásnál sokkal intenzívebb élményt nyújt a szaunaprogram Forrás: Thinkstock

Sókabin

Igazi tisztítókúra a tüdőnek! Az egyre növekvő légszennyezettség megnövelte a légúti megbetegedések számát, többen küzdenek allergiás, asztmás tünetekkel. Ezekre a problémákra már régóta hatásos gyógymódnak bizonyultak a sóbarlangok, sókamrák; a só áldásos hatásának köszönhetően ugyanis csökken a száraz köhögés, energikusabbá válhatsz, a szervezeted pedig ellenállóbb lesz a különböző fertőzésekkel szemben.

Fényterápia

Egyre több wellnessközpontban próbálhatják ki a vendégek a fényterápiát, amit nem szabad kihagyni, mert rengeteg áldásos hatása van. A téli hónapokban különösen érdemes beiktatni, hiszen a téli depresszió ellen is hatásos. A fényterápia javítja a koncentrálóképességet, serkenti az agy vér- és oxigénellátását, energikusabb leszel a kezelés után, ráadásul az immunrendszerre is nagyon jó hatással van, így segít leküzdeni a betegségeket.

A fényterápiát, amit nem szabad kihagyni, mert rengeteg áldásos hatása van Forrás: Thinkstock

Gyógyvíz

A gyógyvízről sokan azt gondolják, hogy ízületi fájdalmakkal küzdő időseknek való, de ez nincs így, habár az ízületi problémákra éppenséggel kiváló gyógymód. De prevenciós jelleggel is érdemes a gyógyvizek hatásait kihasználni. A stresszbetegségek megelőzésére, az immunrendszer erősítésére, izomlazításra, a test és lélek regenerálódására is kiváló. Anyagcsere-gyorsító hatásának köszönhetően a mérgek hamarabb kiürülnek a szervezetből.

Aromakabin

Igazi kényeztetés a léleknek. Ha kifejezetten a lélek nyugalma, a test ellazulása, a fej kiszellőztetése a célod, akkor az aromakabint neked találták ki. A jótékony hatást illóolajok fejtik ki, amelyeket párologtatnak a kabinokban. Ezek belélegezve és a bőrön keresztül felszívódva is kifejtik hatásukat. Azon túl, hogy regenerálódnak a légutak, segítenek ellazulni és relaxálni is, igazi felfrissülést jelentenek a testnek és a léleknek!

Ők a legdögösebb plus size férfi modellek - Fotóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170214-plus-size-ferfimodellek.html2016 tavaszán, közel egy évvel ezelőtt szerződtette egy modellügynökség az első plus size férfi modellt. Azóta a számuk igencsak megszaporodott, imádja őket a női és a férfi közönség is. Nem is csoda, talán kevésbé szálkásak, mint modelltársaik, de annyira emberiek és annyira helyesek, hogy csak szeretni lehet őket. Habár igazán nagy divatcégek még nem nyitottak a plus size férfiak felé, de ha belegondolunk, hogy a plus size nők is mennyire lassan váltak elfogadottá a divatiparban, akkor nem is csodálkozunk rajta. Mi mindenesetre alig várjuk, hogy ők is foglalkoztassák ezeket a helyes pasikat. Ez Zsír!OrigoDiétája az életmódja lett: így fogyott 65 kilót Eszter http://www.life.hu/ez-zsir/20170213-sikertortenet-doczi-eszter-65-kilot-fogyott-eletmodvaltasa-utan.htmlMi mindent lehet elérni akaraterővel? Dóczi Eszter története bizonyítja, hogy bármit. A 21 éves lány 130 kiló volt, amikor a hitetlenkedők ellenére is belevágott az életmódváltásba. A sport és az egészséges étkezés az élete részévé vált, így lett belőle egy magabiztos, erős, egészséges fiatal. Ez Zsír!--Diétás receptek: tésztaételek, amelyekhez nincs is szükség tésztárahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170210-tesztaetelek-amik-liszt-nelkul-is-elkeszithetok.htmlPersze nem kell mindig liszt nélkül étkezni, hiszen rengeteg fajtája van már, ami sok-sok vitamint és rostot tartalmaz, ami természetesen elengedhetetlen a szervezet számára. Néha azonban mégis izgalmas kísérletezni, így ezeket a recepteket is azoknak ajánljuk, akik nyitottak az újdonságokra és az egészséges ételekre, és még a spagettit is kipróbálnák tészta nélkül. Ez Zsír!ThinkstockTaláld meg a tökéletes wellnessfürdőthttp://www.life.hu/ez-zsir/20170207-mitol-lesz-jo-egy-wellness-furdo.htmlWellnesshotelek és -fürdők egész tárháza várja a pihenni vágyókat, már csak azt kell tudnotok, hogy mire vágytok pontosan. Térképezzétek fel Magyarország csodás wellnessközpontjait! Ez Zsír!ThinkstockŐrizd meg az egészségedet! Járj gyógyfürdőbe http://www.life.hu/ez-zsir/20170202-a-gyogyviz-jotekony-hatasai.htmlGyógyvizek szempontjából kicsiny hazánk igencsak szerencsés. Az egész világon híres gyógyvizeink, gyógyfürdőink vannak, amiket érdemes is látogatni, hiszen amellett, hogy egy kellemes fürdőzés a lelket is nyugtatja, rengeteg egészségügyi előnye van. Ez Zsír!ThinkstockSoha többé nem akarsz gyorskajákon élni? Ezt az 5 pontot tartsd behttp://www.life.hu/ez-zsir/20170126-tippek-hogy-soha-tobbet-ne-egyel-gyorskajat.htmlHabár a gyorséttermek is egyre inkább igyekeznek egészségesként eladni termékeiket, azért valljuk be, hogy egy otthon, saját magunk által beszerzett alapanyagokból megfőzött ebédhez nem sok közük van. Úgyhogy ha változtatni szeretnél, és egészségesen akarsz étkezni, akkor tartsd be ezt az 5 pontot! Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.