Diétázol? Ezeket a palacsintákat akkor is nyugodt szívvel eheted

Forrás: Thinkstock -
palacsinta diétás édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az életmódváltás egyik legkomolyabb kérdése sokak számára, hogy most mi lesz az édességekkel? Nagy tévhit, hogy mindenféle édes ízről le kell mondani, ha egészségesen akarunk élni. Most mutatunk is néhány palacsintareceptet, amit a diéta alatt is bátran elkészíthetsz.

Mindenmentes palacsinta

Hozzávalók

  • 2 banán
  • 4 tojás
Banános palacsinta Forrás: Thinkstock

A lehető legegyszerűbb variációja az egészséges palacsintának mindössze két összetevős. Na jó, vegyünk hozzá egy csipet fahéjat, de még akkor is csak három. A banánt nyomkodd össze villával, majd jöhet rá a tojás, a fűszer, végül jöhet a keverés-kavarás. Ha elkészültél egy masszával, teflonra tegyél pár csepp kókuszzsírt, és már sütheted is a minipalacsintákat.

Turbózd fel

Természetesen végtelen variációk vannak, hogy mivel lehet a kisült palacsintákat megpakolni. A gyümölcsökkel például soha nem lőhetsz mellé. A mi kedvencünk azonban manapság a mogyoróvaj. Ebből is olyat válassz, amiben semmilyen adalékanyag nincs. A mogyoróvaj egyébként fehérjében gazdag, szénhidrátot és cukrot viszont alig tartalmaz.

Zabpalacsinta

Hozzávalók

  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 2 dl növényi tej
  • 2 dl szódavíz
  • 2 db tojás
  • 2 ek édesítőszer
Zabpalacsinta Forrás: Thinkstock

Az egészséges palacsinták egyik nagyon kedvelt alapja a zabpehelyliszt, amit akár zabkorpával is lehet helyettesíteni. Ehhez csak egy kevés édesítőszert, tejet, szódát és tojást kell adnod. Ezt a hagyományos, tekerhető - nem amerikai - formában is elkészítheted. Belülre tehetsz túrót, amit banánnal ízesíthetsz, ami természetes édesítőszerként működik.

+1 tipp

Ha kipróbálnád az egészséges palacsinta egy sós változatát is, akkor kattints korábbi cikkünkre!

Csokis palacsinta

Hozzávalók

  • 10 dkg darált mandula
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 tojás
  • 2 dl növényi tej
  • 2 ek édesítőszer
Csokis palacsinta Forrás: Thinkstock

A mandulát daráld nagyon apróra, majd tedd hozzá a többi összetevőt, és alaposan keverd el őket. Ebből is csinálhatsz minipalacsintákat, amiket gyümölcsökkel, mogyorókrémmel díszíthetsz. A legtetejére tegyél néhány étcsokipasztillát, vagy ha egész tábla étcsokid van otthon, akkor késsel könnyedén készíthetsz rá kis csokiforgácsokat.

7 nyomós érv, hogy miért egyél csokit

A csokoládéról sok tévhit él az emberekben. Sokan a bűnös élvezetek közé sorolják, néhányan viszont szuperegészségesnek tartják. Az igazság ott kezdődik, hogy ez a két tábor két különböző dologról beszél. Ami valóban nem túl egészséges, az a tejcsoki, mert nem sok kakaóbabot tartalmaz, ellentétben a jó minőségű étcsokoládéval, amit napi szinten érdemes fogyasztani.
Soha többé nem akarsz gyorskajákon élni? Ezt az 5 pontot tartsd behttp://www.life.hu/ez-zsir/20170126-tippek-hogy-soha-tobbet-ne-egyel-gyorskajat.htmlHabár a gyorséttermek is egyre inkább igyekeznek egészségesként eladni termékeiket, azért valljuk be, hogy egy otthon, saját magunk által beszerzett alapanyagokból megfőzött ebédhez nem sok közük van. Úgyhogy ha változtatni szeretnél, és egészségesen akarsz étkezni, akkor tartsd be ezt az 5 pontot! Ez Zsír!ThinkstockA sok ülés évekkel rövidítheti meg az életedet - Tegyél ellene!http://www.life.hu/ez-zsir/20170123-a-sok-ules-evekkel-roviditi-meg-az-eletet.htmlEgy 1500 nő bevonásával készült vizsgálat kimutatta, hogy akik kevesebbet mozognak, és többet ülnek, azoknak a sejtjei nyolc évvel idősebbek, mint a korukbeli többi nő sejtjei. Ez Zsír!--Egy konyhából sem hiányozhat! Kedvenc receptjeink csicseriborsóvalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170106-csicseriborsos-receptek.htmlA csicseriborsó szuper fehérjeforrás, ráadásul tele van rostokkal és vitaminokkal. A vegetáriánus konyhában rendkívül fontos alapanyag, de a húsevőknek is tiszta szívből ajánljuk. Íme, a kedvenc receptjeink, amelyeknek a csicseriborsó az alapja. Ez Zsír!ThinkstockA csípős paprika a hosszú élet titka? http://www.life.hu/ez-zsir/20170119-a-csipospaprika-a-hosszu-elet-titka.htmlEgy friss kutatás szerint elképzelhető, hogy tovább élnek azok, akik szeretik a csípős ételeket. A csípős paprika fogyasztása 13 százalékkal csökkenti a korai elhalálozás esélyét – derül ki a Vermonti Egyetem friss kutatásából. Ez Zsír!ThinkstockEnnyi izomzatot mozgatunk meg szex, csókolózás és sírás közben - Meglepő adatokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170119-a-szex-a-legjobb-edzes.htmlHiába fogadtuk meg, hogy az új évben többet fogunk mozogni, a januári hidegek sokunknak kedvét szegik, és inkább bekuckózunk a meleg szobánkba. Mike Aunger anatómiai szakember szerint azonban ahhoz, hogy edzésben legyünk, nem kell kimennünk a hidegbe, ugyanis a legtöbb mindennapos tevékenységünk során szinte valamennyi izmunkat aktivizálni tudjuk. Ez Zsír!ThinkstockA legfinomabb indiai a te konyhádban készül - Mutatjuk a fogásokat!http://www.life.hu/ez-zsir/20170113-keszits-indiai-hazisajtot-hazilag.htmlNagy kedvencünk az indiai házi sajt, vagyis a paneer, amihez végre megtaláltuk a legjobb receptet. Nem kell megijedni, otthon is nagyon könnyen elkészíthető, így nem kell több ezret kiadnod érte minden alkalommal, amikor megkívánod az indiait! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.