Az 5 legnagyobb hiba, amit fogyókúra közben elkövethetsz

Forrás: Thinkstock -
diéta víz magvak szénhidrát hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már hetek óta diétázol, de semmilyen változást nem tapasztalsz? Lehet, hogy olyan apróságokon csúszol el, amiket valójában nem is gondoltál hibának. Most megmutatjuk, milyen szabályokra kell odafigyelned a sikeres diétáért.

Nem minden szénhidrát rossz

A szénhidrát a szervezet fő üzemanyaga, amit ennélfogva nem szabad megvonnod magadtól. Tudni kell, hogy melyek a jó és melyek a rossz szénhidrátok. Utóbbi kategóriába tartozik a finomított liszt és a cukor. Ezek azonnal megnövelik a vércukorszintet, majd nem sokkal később hirtelen fáradtságot okoznak. Ezzel szemben a magas rosttartalmú élelmiszerek, a zöldségek, a gyümölcsök fokozatosan adják számodra az energiát, hirtelen vércukor-emelkedés nélkül. Ezek az ételek a diéta fontos részét képezik.

Forrás: Thinkstock

Egészséges, de hizlal

Több olyan étel van, aminek alapvetően igencsak javasolt a fogyasztása, de diétás időszakban jobb elkerülni őket. Ilyenek például a magvak. Hiába vannak tele fontos tápanyagokkal, magas a kalóriatartalmuk is. A fogyókúra ideje alatt más egészséges és tápláló ételekkel kell ezeket helyettesíteni.

Arra is figyelj, hogy mit iszol

Talán meglepő, de az egy nap bevitt kalóriák 21%-a folyadékból áll. A vízzel természetesen nincsen semmi baj, viszont az édesített italok, a cukros üdítők, ráadásul a gyümölcslevek is súlyos kalóriákat jelentenek. Ezeknek is magas a szénhidráttartalmuk, ami miatt rögtön megemelkedik a vércukorszint. Amikor pedig leesik, újra nagyon éhesek leszünk, ráadásul ránk telepszik a fáradtságérzet.

Az apróságok átka

Egy kis tejszín a kávéba vagy keksz a kávé mellé. Cukor a teába, dresszing a salátára. Ezek azok az apró dolgok, amikről azt gondolod: "ennyi biztosan nem árt meg". Összeadódva azonban magas kalóriaszámot tesznek ki ezek a kis "semmiségek", ami bizony a mérlegen is látszik.

Forrás: Thinkstock

Ne mérd magad naponta

Nagyon fontos szabály, hogy ne sürgesd magad. Nem kell mindennap mérlegre állni. Amennyiben reális célokat tűztél ki magad elé, nem kell izgulnod, el fogod érni, csak tudatosabban kell élni a mindennapokat.

Így lettek ezreket megmozgató motiváló példaképek: Kayla Itsines és Gazdag Tündihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160204-motivalo-peldakepek-kayla-itsines-es-gazdag-tundi-numbava.htmlSzeretnél végre egészségesen élni, és teljesen elkötelezni magad az életmódváltás mellett? Nincs elég motivációd, vagy nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Megmutatjuk, hogy a magyar és a külföldi életmódbloggerek és Instagram-sztárok honnan és hogyan indultak el az egészség, a fittség és a boldogság útján. Ez Zsír!Thinkstock3+1 agyserkentő tipp a reggeli kávé helyetthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160201-agyserkento-tippek-reggeli-kave-helyett.htmlHallottál már a kihívás évéről? 2016 minden hónapjában egy próbát teljesítünk az egészséges életmód jegyében. Februárban nemet mondunk a kávéra, a teára és a cukros üdítőkre, helyettük pedig mindennap megiszunk minimum két liter vizet. A Facebook-bejegyzések szerint legtöbben a kávé elhagyásától féltek, így most adunk néhány tippet, amivel ezt az akadályt is könnyebben vehetitek. Ez Zsír!ThinkstockEngler Zsuzsanna fitneszmodell: "Elhivatottság és kitartás nélkül nem megy"http://www.life.hu/ez-zsir/20160202-engler-zsuzsanna-fitneszmodell-edzesrol-es-eletmodrol-meselt.htmlMindig is imádott mozogni, de a hivatásos sport 34 éves korában vált az élete részévé. Ekkor alakult ki benne az az elhivatottság és kitartás, ami szerinte elengedhetetlen feltétele az életmódváltásnak. Ez Zsír!--Készen állsz az első kihívásra? - „Februárban csak vizet iszom!”http://www.life.hu/ez-zsir/20160127-2016-a-kihivasok-eve-igy-februarban-csak-vizet-iszom.htmlKibírsz 30 napot kávé nélkül? És üdítők nélkül? Próbáld ki egy hónapig, milyen hatással van a szervezetedre, ha elhagyod a mesterséges italokat, és kizárólag az élet forrását, a legősibb elemet, a vizet fogyasztod. Ez Zsír!--Kipróbáltuk: DBandshttp://www.life.hu/ez-zsir/20160202-kiprobaltuk-dbands-hamori-barbi-a-move-it-blondie-bloggere.htmlSoha nincs késő belekezdeni az edzésbe! Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat mutat be, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – a héten a DBands kerül terítékre! Ez Zsír!--2016 a kihívások éve – Teljesítsd velünk a próbákat!http://www.life.hu/ez-zsir/20160124-2016-a-kihivas-eve-a-life-hun.htmlSzeretnél tenni valamit az egészségedért és a jó hangulatodért, amivel a kitartásodat is fejlesztheted? Szeretnél napról napra egyre több és jobb lenni? Tarts velünk: 2016 a kihívás éve a Life.hu-n! Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.