Lehet egy hamburger hús nélkül isteni finom? De még mennyire!

ebéd hamburger vegetáriánus életmód vega vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu női szerkesztősége rajong a hamburgerért, ezért úgy döntöttünk, megkeressük a legfinomabbakat a fővárosban. A húst azonban mellőzni szerettük volna, ezért vega és vegán burgereket kóstoltunk, mert eldöntöttük, bebizonyítjuk: igenis egy húsmentes burger is lehet isteni finom! Igazunk lett - íme a nagy vegaburger-teszt eredménye!

A több mint egy tucat fős szerkesztőség nagy része részt vett a kóstolásban, hatan mind a 8 ételcég készítményét megkóstolták, a többiek pedig 1-1 darabot ízleltek meg. Volt közöttünk húsimádó, megrögzött vega, és olyanok is, akik tényleg mindenre nyitottak. És igen, megállapítottuk, igenis lehet olyan vega illetve vegán burgert készíteni, amiről alig lehet megállapítani, hogy egy gramm húst sem tartalmaz. 5 vega és 3 vegán burgert kóstoltunk.

Manga Cowboy

A hely leginkább a mennyei húsos hamburgereiről híres, így kicsit féltünk attól, hogy esetleg egy hamburgerzsömle, rántott sajt és némi ketchup segítségével oldják meg a vegadolgot. Tévedtünk, nagyon magasra tették a lécet. A vega burgerük külsőre is hozza azt, amit az ember egy hamburgertől elvárna, ebben mindenki egyetértett. Zamatos volt, nagyon ízletes, a zsömle omlós és puha. A legnagyobb bókot egy húsimádó kolléganőtől kapta: ,,Nagyon finom volt, megvolt a klasszikus hambira hasonlító íz. A pogácsája könnyű volt és kifejezetten íncsiklandó. Semmit nem hiányoltam belőle!

Forrás: Life.hu

Pontszám: 10/9.5

Nemsüti Bisztró

A Nemsüti vega hamburgere inkább úgy fest, mint egy ínycsiklandó szendvics, semmint egy klasszikus burger - a buci ugyanis egy cibattára emlékeztet. Ám az első harapás után már nem tudtunk gondolkodni: a házi szárított paradicsomos pesztó volt az alap, a benne lévő grillezett kecskesajt, cukkini, padlizsán, paradicsom és házi padlizsánkrém igazi ízorgia volt.

Forrás: Life.hu

Pontszám: 10/8

Magic Burger

3 féle vega burgert kínálnak, legújabb kreációjuk őszre a sütőtökös burger, így úgy döntöttünk, ezt fogjuk értékelni a tesztben. Jól tettük! Már az ötlet is remek, és külsőre is megnyerő volt a burger. A bucija többek szerint ennek volt a legfinomabb, bár egy kolléganőnk szerint lehetett volna ropogósabb. Sebaj, mert ez a burger tényleg minden földi jóval meg volt pakolva, és szinte képtelenség volt megmondani, hogy nincs benne egy gramm hús sem. A hagyma talán egy kicsit sok volt, de a sütőtök mindenkit elvarázsolt.

Forrás: Life.hu

Pontszám: 10/9

Házikó

A Házikó vega burgerei alkalmi kiszállításban rendelhetőek, amit meg is értünk, hiszen ránézésre ezek voltak a leggusztábbak mind közül. Ez annak is köszönhető, hogy miniburgerek lévén könnyű volt őket elfogyasztani, és hihetetlenül ínycsiklandozóak voltak. Minden hozzávalót őstermelőktől szereznek be, mindhárom burger összetétele nagyon kreatív volt. Ízben azonban már nem pont azt hozták, amit szerettünk volna: volt, aki kifejezetten száraznak érezte őket, és a szósz mennyiségét kevésnek találta, és egyáltalán nem azt hozta, amit egy burgertől elvárt volna. Egy kolléganőnk azonban a kedvencei közé választotta. ,,Annak ellenére, hogy pici, minden jóval és finomsággal meg volt töltve.

Forrás: Life.hu

Valamilyen szószt elviseltem volna még mellé, de a karamellizált hagyma sokat dobott az összhatáson

- és nem volt anniyra intenzív az íze."

Pontszám: 10/6

Black Cab Burger

Első ránézésre szinte olyanok a Black Cab burgerei, mint a legnépszerűbb gyorsétteremlánc kétemeletes hamburgerei. Külsőre tízpontosak, és az ízük is kifejezetten finom volt. Néhány kolléga szerint a sok szósz kicsit megáztatta a vega burgert, így nem volt elég ropogós a zsemlerész, de a nagy többség kifejezetten elégedett volt a pikáns ízesítéssel, aminek a tojás különösen jót tett.

Forrás: Life.hu

Pontszám: 10/8

Tündér Konyha

Stőhr Gréta vegán szakácsnő állati eredetű hozzávalók nélkül készíti a vegán burgereket. Tudtuk, hogy vegán burgert kóstolunk, vagyis nem kerestünk benne semmiféle állati eredetűt, ennél viszont éreztük a különbséget. A vélemények például nagyon megoszlottak a lencsefasírot illetően: volt, aki ezzel nem tudott kibékülni, másnak pedig épp ez ízlett benne a legjobban.

Forrás: Life.hu

A hamburgerpogácsa nem nyerte el a tetszésünket, és többen a szószon is változtattak volna. A karakteres íz hiányzott belőle, ám volt, ami kifejezetten népszerű volt:

Pontszám. 10/6

Istvánffi Burger

Tévhit, hogy egy vegán burger nem lehet tökéletes, az Istvánffi pedig ezt bizonyítja be - ettől a vegán burgertől ugyanis a húsimádók is kifeküdtek. Kóstoltunk háromféle zöldségfasírtosat (búzás, zabpelyhes, gombás), és mindegyik hozta azt a szintet, amit elvártunk az egyik legnépszerűbb egészségs burgerezőtől. A három íz közül a zabos és a búzás volt, akinek kicsit száraz volt, húsevő kolléganőink ezeket egyáltalán nem szerették, de abban egyetértés volt, hogy a gombás burger maga a tökély. Bár külsőre nem olyan mutatós, mint néhány fenti vega burger, az Istvánffi szószai azonban utánozhatatlanok.

Forrás: Life.hu

Pontszám: 10/8.5

Édeni Vegán

A népszerű vegán étterem is háromféle vegán burgert készít, mi ezek közül az ananászosra voltunk a leginkább kíváncsiak. Valami különleges összhatásra vágytunk, de ezt nem kaptuk meg. A buci kissé száraz volt, és az ananász sokak számára nem illett a képbe. Néhány kolléganőnk azonban szerette benne ezt a különlegességet, többen azonban arra panaszkodtak, hogy a szósz és a zöldség túl kevés volt benne.

Forrás: Life.hu

Pontszám: 10/6

Te hogy állsz a húsmentes hamburgerekhez?

Hús nélkül is egészségesen - sztárok, akik vegák lettekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150828-vegetarianus-sztarok-akik-nem-esznek-hust-kate-winslet-alissa-milano.htmlManapság egyre többen választják a húsmentes életmódot, ami igenis lehet izgalmas, ízletes és nagyon változatos. A hét végén Budapesten is megismerkedhetsz a vegetáriánus konyha remekeivel, és hidd el, érdemes! Számos híresség is próbálkozott ezzel az életmóddal - lássuk, nekik hogy sikerült!Ez Zsír!--Fogyni akarsz? Legyél vegán!http://www.life.hu/ez-zsir/20150716-ha-tenyleg-fogyni-akarsz-legyel-vegan.htmlSzámos népszerű fogyókúrás módszert javasolnak manapság, de a legújabb kutatás azt mutatja, hogy a kilók leadásának leghatékonyabb módja az, ha teljesen mellőzzük az állati eredetű élelmiszereket, és vegán étrendet követünk.Ez Zsír!ThinkstockLakoma hús nélkül? Miért ne? Íme, három vegán finomság, amit imádni fogsz!http://www.life.hu/ez-zsir/20150331-vegan-husveti-receptek-stohr-greta-vegan-szakacsno-kedvencei.htmlEl tudod képzelni a húsvétot sonka és tojás nélkül? Ha idén valami másra, egészségesre, húsmentesre vágysz, a következő három receptért rajongani fogsz az év többi napján is!Ez Zsír!--Brad Pitt, Pamela és a többiek - világsztárok, akik a vegán életmódot választottákhttp://www.life.hu/ez-zsir/20141110-vegan-vilagsztarok-akik-nem-esznek-hust-carrie-underwood-pamela-anderson.htmlA vegánság a sztárok számára is vonzó: vannak, akik azért választják, mert ettől remélik a fogyást, a többségük azonban egészségügyi szempontból vagy az állatok iránti szeretetből dönt a hús és egyéb állati eredetű ételek mellőzése mellett. Lássuk, kik is lettek vegánok Hollywoodban.Ez Zsír!AFPBeyoncé pár napra vegán lett - mire jó ez a diéta?http://www.life.hu/ez-zsir/20140206-beyonce-vegan-lett-par-napra-stohr-greta-elmondja-errol-a-velemenyet.htmlEgyre többen tartanak „veguár" hónapot, amikor teljesen mellőzik az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását a test méregtelenítése érdekében. A módszer népszerűsége azután kezdett növekedni, hogy Beyoncé és Jay-Z beszámolt a 22 napos vegánságáról, amelyet kifejezetten egészségügyi célból választott. Venus Williams és Leona Lewis is hisz az ideiglenes „detox-diétában".Ez Zsír!OrigoTojás, a húsvét sztárja - fogyaszd bátran!http://www.life.hu/ez-zsir/20150401-tojas-fogyasztasa-husvetkor-mit-mond-a-szakerto.htmlHúsvét tájékán újra és újra felmerül a tojás-kérdés: együk -e, ha igen, mennyit, mi történik a koleszterinszinttel...A legújabb kutatások szerint bátran beiktathatjuk az étrendünkbe a húsvét egyik legnépszerűbb ételét - el is áruljuk, miért. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.