Íme néhány módszer, hogy eltűnjenek a szem alatti karikák

Forrás: Shutterstock -
fáradtság karikás szem szem alatti karikák alvás táska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Allergia és valamilyen betegség következtében is kialakulhatnak sötét karikák a szemünk alatt, így érdemes orvossal is konzultálni. Ám ha csak a fáradtság miatt alakultak ki a karikák, van néhány remek módszer, hogy felvedd velük a harcot. 

Ha nem valamilyen allergia vagy más betegség, egészségi probléma miatt alakultak ki a karikák a szemed alatt, csupán keveset alszol, van néhány remek módszer arra, hogy felvedd velük a harcot. A Health.com cikke alapján összegyűjtöttünk néhány tippet.

1. Alvás

Mindenekelőtt jó, ha betartod a napi 8 órás alvást. Ha ugyanis kipihened magad, akkor nem eltünteted, hanem megelőzöd a sötét karikák megjelenését.

Tönkretehetik a megjelenést a szem alatti karikák Forrás: Shutterstock

2. Teafilter

A teát nem csak meginni jó. A teában lévő koffein és antioxidánsok segítenek abban, hogy felszívódjanak a nem kívánt táskák. Az áztatott filtereket egyszerűen tedd a szemed alá.

3. Maradj hidratált!

A megfelelő vízmennyiség bevitele nemcsak az egészségünk, a hidratáltság miatt fontos. Segít megelőzni a narancsbőrt, és nincs ez másként a csúf, szem alatti foltokkal sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.