Kiderült, melyik a repülőgép legmocskosabb része: tele van baktériumokkal

Forrás: Thinkstock -
E.coli repülőgép baktérium fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, melyek a repülőgép legkoszosabb részei.

Szakemberek nemrég arra voltak kíváncsiak, melyek a repülőgép legkoszosabb részei. Egy Ottawa és Montréal között közlekedő járatot vizsgáltak át, az adatokat elküldték egy kanadai egyetem laborjába, ahol rémisztő eredményekre derült fény.

Kiderült, hogy a biztonsági öv, a tálcaasztal, a fejtámla, az ülészseb és a mosdófogantyú mind-mind tele vannak olyan baktériumokkal, mint például az E.coli. Ez azért veszélyes, mert súlyos fertőzéseket okozhat a szervezetben.

A mosdó fogantyúja is tele van baktériumokkal Forrás: Thinkstock

Keith Warriner mikrobiológus a DailyStarnak elmondta, még ő maga is elszörnyedt a baktériumok elképesztő mennyiségén. Elárulta, a legtöbb baktérium a fejtámlán és az ülészsebben található.

Az E.coli néhány esetben igen súlyos következményekkel járhat, hányást, hasmenést okozhat. A fertőzések elmúlhatnak pár nap alatt, de lehetnek súlyosak, akár életveszélyesek is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.