Számos étel segíthet abban, hogy elkerüljük a másnaposságot

Forrás: Shutterstock -
másnaposság Macskajaj alkohol étkezés étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó ötletnek tűnhet meginni azt az utolsó koktél, ám amikor fejfájással és émelygéssel béredsz, legszívesebben visszautaznál az időben, hogy kivedd a saját kezedből a poharat. A dietetikus most elárulta, mivel kerülhetjük el a kínzó másnaposságot.

Egy átmulatott szombat este után megkeseredhet a macskajajos vasárnap. Jessica Cording dietetikus azonban elárulja, milyen ételek fogyasztásával kerülhetjük el a másnaposságot. Bár az is megoldás lehet, ha nem fogyasztunk alkoholt.

A joghurt és a gyümölcsök is segíthetnek Forrás: Shutterstock

Azt mondja, fontos szervezetünk számára, hogy fogyasszunk rengeteg vizet, ám az ételeket is gondosan meg kell válogatnunk. Emellett magnéziumo, káliumot és elektrolitokat is vinnünk kell szervezetünkbe. A káliummal gazdag ételek közé tartozik az avokádó, a banán, a citrusfélék, a sütőtök, a spenót, az édesburgonya, a paradicsom és a joghurt. A magnéziuban gazdag élelmiszerek közé pedig a sötét leveles zöldségek, babok, diófélék, teljes kiőrlésű gabonák, halak, csirke és csokoládé. Az italok esetében a kókuszvíz nagyszerű választás, hiszen gazdag elektrolitokban, de mellőzzük azokat, amelyek hozzáadott cukrot vagy színezékeket tartalmaznak.

Az alkohol befolyásolhatja a vércukorszintet is, ám a zab és a teljes kiörlésű gabonafélék segítenek ezt helyreállítani, emellett fogyasszunk gyümölcsöket és zöldségeket a megfelelő vitaminpótlás érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.