Schobert Norbi: "Minden harmadik magyar elhízott"

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
elhízás szénhidrát Schobert Norbert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szükségesnél sokkal több szénhidrátot eszünk, elhízottak vagyunk vagy legalábbis túlsúlyosak - állítja Schobert Norbi. 

"Minden harmadik magyar elhízott! A legfrissebb felmérések szerint az európai tizenévesek csaknem harmada túlsúlyos, ez óriási gond, erről beszélek évek óta. Tíz éven belül egészségügyi katasztrófa lesz, ha így haladunk, s jöhet egy gazdasági probléma is, hiszen a sok pluszkilóval rendelkező emberek nem lesznek megfelelő munkaképességűek" - vélekedik Schobert Norbi.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Sokan támadnak azzal, unalmas amit ismételek, de tény, a túlzott szénhidrátfogyasztás a ludas. Végeztünk egy kutatást, biokémikus professzor segítségével. Az 1900 évek átlagemberét vizsgáltuk. Akkoriban ötször több sót ettek, háromszor több zsírt, és sokkal kevesebbet mozogtak, mint manapság, mégsem voltak elhízottak. Mivel négyszer-ötször kevesebb szénhidrátot vittek be a szervezetükbe" - nyilatkozta a Blikknek.

"Átlagosan 600-800 gramm szénhidrátot fogyaszt egy ember naponta, de 180 is elég lenne. A pluszmennyiséget, akkor lehetne ledolgozni, ha annyit edzenénk, mint egy maratonfutó. Gyökeres változás kell a táplálkozásban. Egy beadványt készülünk eljuttatni az illetékes minisztériumba, remélhetőleg nyitottak lesznek a változtatásra, szeretnénk meggátolni, a jóslatunk valósággá váljon" - tette hozzá.

Ennyi kávét kell inni az optimális éberséghezhttp://www.life.hu/drlife/20180729-ennyi-kavet-kell-inni-az-optimalis-eberseghez-ha-keveset-aludtal.htmlAz amerikai hadsereg orvosi kutatócsoportja kiszámolta, hogy mennyi koffeinre van szükséged az optimális éberség eléréséhez attól függően, hogy mennyit aludtál. Dr. LifeOrigoNincs front, de a szervezetünk megsínyli a kánikuláthttp://www.life.hu/drlife/20180729-nincs-font-de-a-szervezetunk-megsinyli-a-kanikulat-humanmeteorologus.htmlHabár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Dr. LifeOrigoJótékony hatású lehet napi egy sörhttp://www.life.hu/drlife/20180722-jotekony-hatasu-lehet-napi-egy-sor-fontos-a-mertek.htmlAzt, hogy a mértéktelen alkoholfogyasztás káros, mindenki tudja. Azt azonban, hogy a teljes absztinencia vagy a mértékletes "ivás" az egészségesebb-e folyton kutatják. Most éppen arról lehet olvasni, hogy napi egy sör kifejezetten egészséges. Dr. LifeOrigo6 leggyakoribb betegség a fesztiválokonhttp://www.life.hu/drlife/20180718-leggyakoribb-betegsegek-a-fesztivalokon-masnapossag-gyomorhurut-holyaghurut-leeges-gyomorfajas.htmlEgy fesztivál sajnos akkor is igazán emlékezetessé válhat, ha nemcsak önfeledt bulizásra, hanem egy jó kis betegségre is jegyet váltunk. Dr. Szeles Géza, a Sziget Fesztivál egészségügyi ellátásának vezetője szerint ezeket már egy kis odafigyeléssel megelőzhetjük, de ha már megvan a baj, akkor is van megoldás.Dr. LifeOrigoJoseph Merrick, az elefántember Próteusz-szindrómában szenvedhetetthttp://www.life.hu/drlife/20180720-joseph-merrick-az-elefantember-proteusz-szindromaban-szenvedett.htmlA genetikai betegségek nagy részére az orvostudomány a mai napig nem találta meg a válaszokat. Hogy melyik gén és hogyan módosul, az sok esetben utolérhető, azt is lehet tudni, hogy örökletes a legtöbbjük, ám nem gyógyíthatók. Genetikai betegségben szenvedett Joseph Merrick, akit az utókor elefántemberként emleget és talán a legdeformáltabb személy volt a történelemben". De ki volt Joseph Merrick és valójában milyen betegség torzította el testét? Dr. LifeOrigoTartós agykárosodást is okozhat a hőgutahttp://www.life.hu/drlife/20180721-tartos-agykarosodast-is-okozhat-a-hoguta-ezt-kell-tenni-napszuras-eseten.htmlAzzal már a legtöbben tisztában vannak, hogy bőrünket, szemünket védeni kell a túlzott napozástól, és azt is sokan tudják, hogy miként kell használni a napvédő krémeket, illetve mikor nem javasolt a napon tartózkodni. Talán a napszúrás veszélyeiről, kockázati tényezőiről kevesebbet hallani, pedig a hosszú órákon át nagy melegben, tűző napon végzett munka, sportolás, vagy csupán napozás bizony veszélyeket rejthet magában – hívja fel a figyelmet Dr. Pácz Alexandra belgyógyász, kardiológus.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.