Nem mindegy, hogy reggel vagy este zuhanyzunk-e

Forrás: Shutterstock -
tisztálkodás zuhanyzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te reggel vagy este zuhanyzol inkább? Részletkérdésnek tűnik, de egyáltalán nem az. Fontos szempont a bőrünk és a hajunk típusa és nem utolsó sorban az életmódunk: ezek mind meghatározzák, hogy melyik számunkra az ideális időpont. 

Ha zsíros a bőröd, akkor nagy valószínűséggel reggelente mindig megtisztítod az arcodat, függetlenül attól, hogy zuhanyozol vagy sem, de ebben az esetben jó, ha reggel fürdesz. Ha azonban száraz a bőröd, akkor a reggeli zuhanyzás és arcmosás komolyan csökkentheti a bőröd hidratáltsági állapotát és a természetes védőréteget is károsítja, aminek hatására a napi szennyező anyagokkal kevésbé hatékonyan tud megküzdeni és a fertőzésekre is hajlamosabb lesz. Ha lehet, kerüld a reggeli zuhanyzást.

Forrás: Shutterstock

Az sem mindegy, hogy milyen alvó vagy: nagyon sokan felélénkülnek egy esti zuhanyzástól, tehát ha gondjaid vannak az elalvással, inkább reggel frissítsd fel a testedet. Persze a fizikai munka vagy edzés után a pórusok esti megtisztítása elengedhetetlen, de ha lehet ezt ne túl meleg vízben tedd, hogy ne zavard meg az alvásod minőségét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.