Ezek a kézmosás szabályai

Forrás: Thinkstock -
kézmosás baktérium szappan
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A U.S. Department of Agriculture felmérése szerint az emberek 97 százaléka bizony rosszul mossa a kezét, ezáltal rengeteg baktériumot juttat a lakásába.

Minden második ember koszos kézzel tevékenykedik a konyhában és a hálószobában, így rengeteg baktérium kerül az ételekbe és az ágyba. Sokan túl gyorsan végeznek a kézmosással, és vannak, akik se szappant, se törölmözőt nem használnak - idézi a felmérést a szeretlekmagyarorszag.hu.

A szakértők szerint minimum 20 másodpercet kellene a szappanos kezünk dörzsölésére szánnunk.

Íme, a helyek kézmosás menete:

1. Nedvesítsd be a kezed!

2. Szappanozd be a kezed, és ügyelj rá, hogy az ujjaid közé, a körmöd alá és a csuklódra is kerüljön a tisztítószerből!

3. Minimum 20 másodpercig dörzsöld a kezeidet, részletesen átmosva minden részét!

4. Öblíts!

5. Szárítsd meg a kezed egy tiszta törölközővel - fontos részlet, hogy ügyeljünk a törölköző higiéniájára, különben elölről kezdhetünk mindent.

Forrás: Thinkstock

Ahogy idősödünk, egyre kevésbé bírjuk az alkoholt: ez az okahttp://www.life.hu/drlife/20180701-ahogy-idosodunk-egyre-kevesbe-birjuk-az-alkoholt.htmlSzomorú vagy sem, az évek múlásával egyre nehezebben bírjuk összeszedni magunkat egy-egy buli után, és egyre tovább tart a másnaposságunk is, annak ellenére, hogy már koránt sem tudunk annyit inni, mint egyetemista éveinkben. Most szakemberek mondják el, miért van ez, és hogy az idő előrehaladtával miért kell fokozottan vigyázni magunkra. Dr. LifeOrigo5 tipp a kullancsok ellen: így védekezz nyáron!http://www.life.hu/drlife/20180630-5-tipp-a-kullancsok-ellen-igy-vedekezz-nyaron.htmlA verőfényes nyári napokat a legtöbben arra használják ki, hogy elhagyva a város falait, a természetben töltődjenek fel. Ezek a kirándulások azonban – még ha gyönyörű is az idő – nem mindig végződnek felhőtlenül, ugyanis haza általában már többen érkeznek, mint amennyien elindultak. Ahhoz, hogy ezeket az illegális bérlőket, a kullancsokat kilakoltassuk, illetve beköltözésüket megelőzhessük, Dr. Mátray Árpád homeopata oszt meg velünk pár jótanácsot.Dr. LifeOrigoIntravénásan táplálják Orbán Józsithttp://www.life.hu/drlife/20180621-intravenasan-taplaljak-orban-jozsit-a-korhazban.htmlAhogy már megírtuk, ismét kórházban van Orbán József, a 100 Folk Celsius zenekar zenésze. Bár testéből a daganatok eltűntek, depressziós lett, olyannyira, hogy enni sem eszik. Dr. LifeOrigoKözleményt adott ki a Buckingham-palota: megoperálták II. Erzsébetethttp://www.life.hu/drlife/20180609-kozlemenyt-adott-ki-a-buckinghampalota-megoperaltak-ii-erzsebetet.htmlMegoperálták II. Erzsébet brit királynő szemét. Az uralkodót szürkehályoggal kezelték, a műtét sikeres volt a Buckingham-palota közlése szerint. Dr. Life--Szűcs Judith agya nem jut elég vérhezhttp://www.life.hu/drlife/20180527-szucs-judith-agya-nem-jut-eleg-verhez-ez-az-oka.htmlAz énekesnő gyakran émelyeg és szédül. A problémája már gyerekkora óta fennáll, de csak lánya születésekor derült ki, mi a baj. Dr. Life--90 éves, és még mindig műt Alla Ilinichna Levushkina, orosz doktornőhttp://www.life.hu/drlife/20180520-90-eves-es-meg-mindig-mut-alla-ilinichna-levushkina-orosz-doktorno.htmlLassan már hetven éve, hogy sebésznek állt a 90 éves Alla Ilinichna Levushkina. Az orvos a mai napig műt. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.