Egyre több gyermeknél alakul ki cukorbetegség az elhízás miatt

Forrás: AFP/Roos Koole -
diabetes cukorbetegség elhízás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több gyereknél alakul ki kettes típusú cukorbetegség, ami egyértelműen a táplálkozással, az elhízással függ össze - mondta Tóth-Heyn Péter, a Semmelweis Egyetem 1. számú Gyermekgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatornán szombaton.

Az elhízott gyerekek nagyon könnyen cukorbeteggé válhatnak. Az egyes típusú cukorbetegség nem függ össze az elhízással, a kettes típus az összes cukorbeteg gyerek két százalékát érinti - mondta, hozzátéve: ez óriási növekedés ahhoz képest, hogy ez nem létező betegség volt korábban. A kettes típusú cukorbetegség gyerek- és felnőttkorban is sokáig tünetmentes marad, csak szűréssel lehet kideríteni. A betegség azért marad sokáig rejtve, mert társadalomban máig nem tudatosult: a túlsúly, a kövérség betegség - összegezte Tóth-Heyn Péter.

Forrás: AFP/Roos Koole

Magyarországon a 4. a legnagyobb az elhízottak aránya a világonhttp://www.life.hu/drlife/20180519-magyarorszagon-a-4-a-legnagyobb-az-elhizottak-aranya-a-vilagon.htmlMagyarországon a 4. a legnagyobb az elhízottak aránya a világon - írja a szombati Népszava azzal kapcsolatosan, hogy május 19. az elhízás elleni nap Európában.Dr. LifeAFPMegtalálták a rák ellenszerét: kezdődnek a klinikai vizsgálatokhttp://www.life.hu/drlife/20180516-megtalaltak-a-rak-ellenszeret-kezdodnek-a-klinikai-vizsgalatok.htmlA Stanford egyetem kutatói által elért hatalmas áttörésről a Magyar Tudományos Akadémia számolt be. Dr. Life--Így gyógyul Orbán Józsihttp://www.life.hu/drlife/20180512-igy-gyogyul-orban-jozsi-a-100-folk-celsius-rakbeteg-enekese.htmlSzobabicikli és gyógytornász segítségével erősíti izmait a rákbeteg zenész, Orbán József. A 100 Folk Celsius énekesénél tavaly ősszel diagnosztizáltak tüdő- és agydaganatot, mára azonbaneltűntek a rákos sejtek a szervezetéből. Dr. LifeOrigoEzért nőhet szőr a mellbimbód körül (18+)http://www.life.hu/drlife/20180501-ezert-lehet-szoros-a-tested-a-mellbimbod-korul.htmlNem szép, de ártalmatlan jelenség. Dr. Life--3+1 érv, hogy ne fogyassz rendszeresen alkoholt!http://www.life.hu/drlife/20180430-31-erv-hogy-ne-fogyassz-rendszeresen-alkoholt.htmlNem csak a függőség kialakulása miatt veszélyes naponta alkoholt inni, hanem mert a rendszeresség már egészen kis mennyiség esetében is visszafordíthatatlan károkat okozhat a szervezetedben. Az pedig főleg, ha italozás közben le is részegedünk. Dr. Life--Megszólalt a súlyos műtéten átesett Mészöly Kálmánhttp://www.life.hu/drlife/20180422-megszolalt-a-sulyos-muteten-atesett-meszoly-kalman-futball-legenda.htmlMészöly Kálmán, a Vasas legendás labdarúgója és edzője túl van a súlyos műtéten, és immár az otthonában lábadozhat. Dr. Life--Nem nyomoz a rendőrség Avicii halála ügyébenhttp://www.life.hu/drlife/20180422-nem-nyomoz-a-rendorseg-avicii-28-eves-dj-halala-ugyeben-nem-tortent-gyilkossag.htmlA 28 éves Aviciit pénteken találták holtan Omán fővárosában, Maszkatban. Azóta két igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot is elvégeztek, ezt követően közölték, hogy biztosan nem történt gyilkosság. A sikeres dj-t az egész zenészvilág gyászolja. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.