életkor kutatás szívbetegség szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy mérési módszerrel meghatározható, hogy milyen idős valójában a szívünk és mekkora az esélyünk a szívbetegségekre.

Az Origo a Medscape szakmai portálra hivatkozva azt írja, az Egyesült Államok Járványügyi és Betegségmegelőzési Központja olyan mérési módszert és mérőszámot dolgozott ki, amelyből meghatározható az emberek szívének és érrendszerének becsült kora.

A központban több százezer nő és férfi szív- és érrendszeri korát számították ki. Amennyiben ez a szám nagyobb volt a valódi életkoruknál, az azt jelentette, hogy nagyobb az esélyük a szív- és érrendszeri betegségek kialakulására, mint azoknak, akiknél a szám kisebb volt.

Az új vizsgálat eredménye ráébresztheti a beteget az életmódváltás fontosságára Forrás: Thinkstock

Ezek alapján a kutatók arra jutottak, az amerikai emberek szív- és érrendszeri életkora a férfiak esetében átlagosan 7,8 évvel, a nők esetében átlagosan 5,4 évvel haladja meg a biológiai életkort.

Ezek a számok valószínűleg könnyebben képesek meggyőzni a betegeket egy esetleges életmódváltásra, mintha azt az orvosaik tanácsolnák nekik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.