30 évig csak sminkben mert kimenni az utcára a vitiligós anyuka

öngyilkos öngyilkosság smink vitiligo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Indiana államban élő Chamerlain Anderson vitiligóban szenved. A ritka bőrbetegsége miatt, 30 évig sminkelte az arcát, de még a kezeit is, enélkül ugyanis nem mert kimenni az utcára. Aztán találkozott ez kislánnyal, aki ráébresztette, hogy mennyire fontos, hogy vállalja önmagát.

Chamerlain tízéves volt, amikor először a kezén, majd a lábaim is megjelentek a vitiligo jegyei. Később pedig az arcán lettek hatalma, szív alakú foltok. A most 42 éves nő, sokáig csak sminkben mert kimenni az emberek közé. Azután döntött úgy , hogy felvállalja az állapotát, és nem használ többet erős sminket, hogy találkozott egy kislánnyal egy támogatói csoportban, aki szintén vitiligoban szenved.

– magyarázta a nő egy interjúban.

A vitiligo nem más, mint egy szerzett idiopatikus rendellenesség, ahol hiányoznak a működő melanociták. A leggyakrabban érintett testrészek az arc, a kézfej, a hónalj, a köldök és anogenitális rész körüli bőr és az alsó végtagokon a sípcsont feletti bőr. Az érintett bőrfelület általában fehér hatást kelt, konvex élei vannak, és változó számban és kiterjedésben lehet jelen. A vitiligo oka ismeretlen, a betegség jelenleg nem gyógyítható, csak kezelési módszerek léteznek. A vitiligo oka nem ismert.
"Nem tudom elmondani, hány ember jön oda hozzám, nap, mint nap, mióta felvállaltam magam. Azt mondják, csodálatos vagyok és bátor. Ez nekem máris elég visszaigazolás.

– folytatta a háromgyerekes Chamerlain, aki azt mondja, ma már sajnálja azokat az éveket, amikor eltakarta magát, csakhogy ne bámulják őt az emberek. Havonta legalább 400 dollárt (kb. 100.000 forintot) költött minőségi sminkekre 30 éven keresztül.

Picture of my weekend ❤

DenisestartlovingherselfSawyer (@denisesawyerchamberlain) által megosztott bejegyzés,

Az asszonyra a szerelem is újra rátalált, egy 35 éves férfi személyében, akivel nyolc hónapja randiznak. "Egyszerűen gyönyörű vagyok a számára, soha nem látott teljesen lesminkelve "- mondja a nő, aki ötödik osztályos korától egészen 40 éves koráig viselt sminket. "Nem akartam válaszolni az emberek kérdéseire. Nem akartam, hogy bámuljanak, vagy megbélyegezzenek.

Chamerlain azt mondja meg kellett tanulni szeretni önmagát. „Egy vitiligósaknak szervezett támogatói csoportban találkoztam egy kislánnyal, két évvel ezelőtt. Megszakadt a szívem, amikor arról beszélt, hogy mennyire szenved az állapotától. Azt éreztem, hogy támogatnom kell őt valahogyan, bátorítanom arra, hogy gyönyörű és legyen önbizalma. Felálltam, kimentem a mosdóban és lesikáltam az arcomról a festéket. Ez volt az első alkalom, hogy megszabadultam a sminkemtől." – emlékezik vissza a ma már modellként is dolgozó Chamerlain.

Right now life is beautiful ❤

DenisestartlovingherselfSawyer (@denisesawyerchamberlain) által megosztott bejegyzés,

„Nem kínos több orvos véleményét kikérni, főleg, ha a gyermeked élete múlik rajta"http://www.life.hu/drlife/20180405-ket-gyermekuk-szuletett-mindkettonel-ugyanaz-a-betegseg-jelentkezett.htmlRendezett, takaros udvar fogad minket, amikor a főváros egyik külső kerületében megérkezünk a pozitív és szívós Dórához és Sándorhoz, akik két fiukkal élnek itt. Gergő már ötéves, Dani pedig kettő. A házba belépve, mindenhol puha szőnyegen lépkedve jutunk el a nappaliig. Ez nem véletlen, az ötéves Gergő ugyanis csak kúszva tud közlekedni a lakásban. Dr. LifeOrigoMagyar uralkodók titokzatos betegségeihttp://www.life.hu/drlife/20180323-magyar-uralkodok-betegsegei.htmlAz egykori magyar uralkodók kórlapjai is bőven tartogatnak érdekességet. Titokzatos mérgezések, kóros hasmenés, de még egy erőszakkal kezelt epilepszia is megbújik a történetek között. Dr. LifeOrigo30 évig csak sminkben mert kimenni az utcára a vitiligós anyukahttp://www.life.hu/drlife/20180408-30-evig-csak-sminkben-ment-ki-az-utcara-a-vitiligos-anyuka.htmlAz Indiana államban élő Chamerlain Anderson vitiligóban szenved. A ritka bőrbetegsége miatt, 30 évig sminkelte az arcát, de még a kezeit is, enélkül ugyanis nem mert kimenni az utcára. Aztán találkozott ez kislánnyal, aki ráébresztette, hogy mennyire fontos, hogy vállalja önmagát.Dr. LifeGyűjtögeted? Ez történhet veled, ha lejárt szavatosságú gyógyszert veszel be http://www.life.hu/drlife/20180227-ez-tortenhet-veled-ha-lejart-szavatossagu-gyogyszert-veszel-be.htmlSok-sok évvel ezelőtt egy külön jelenet szól arról a Szomszédokban, hogy Lenke nénit leszidta Taki bácsi, amiért nem adta le a patikában a lejárt szavatosságú gyógyszereket. Az szinte elképzelhetetlen, hogy hasonló párbeszéd és cselekmény legyen a mai magyar sorozatokban, ettől függetlenül a téma nagyon is aktuális. Mégis mi történhet, ha lejárt szavatosságú pirulával próbálunk meggyógyulni? Dr. Life--Undorító: ennyi fajta féreg élhet a testedbenhttp://www.life.hu/drlife/20180228-ennyi-fajta-fereg-elhet-a-testedben.htmlMeglepődött egy fiatal nő, amikor hatalmas férgeket "húztak ki" a szeméből. Mégis milyen giliszták, paraziták jelenhetnek meg a szervezetünkben és milyen betegséghez köthetjük őket? Dr. Life--Ilyen volt az ellátásom TB alapon a nőgyógyászatonhttp://www.life.hu/drlife/20180218-surgossegi-nogyogyaszati-ellatas-ilyen-is-lehet.htmlFelnőtt életem elmúlt 17 évében én is azok közé a nők közé tartoztam, akik ha megtehették, magánrendelésen keresték fel a nőgyógyászt. Velem is beszéltek már olyan unottan, lekezelően az SZTK-ban, mintha más bolygóról idetévedt, ingyen ellátásért könyörgő űrlény lennék. Ez a történet most mégis ennek az ellenkezőjéről fog szólni. Ilyen volt a nógyágyászati ellátásom egy magyar kórházban, TB alapon, sürgősségivel. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.