depresszió öngyilkos öngyilkosság Michael Phelps
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ legjobb úszojaként számontartott Michel Phelps súlyos depressziója miatt akart végezni magával.

Phelps egy mentális egészséggel foglalkozó konferencián vett részt, ahol súlyos depressziójáról vallot, és azt is elmesélte, amit eddig titkolt: többször is foglalkoztatta az öngyilkosság gondolata - írta meg a CNN.

"Mindig "éhes" voltam, többet akartam. Tényleg addig akartam hajtani magam, hogy lássam, mi a maximum. Minden olimpia után mély depresszióba estem. Először a 2004-es játékok után mentem ezen keresztül" - mondta az úszó. A legrosszabb a 2012-es olimpia után volt, Phelps már sportolni és élni sem akart. Ezekben az időszakokban napokig nem hagyta el a hálószobáját, nem evett, nem akart többé létezni. Aztán egyszer csak rájött, hogy segítségre van szüksége: "Emlékszem, amikor az első kezelésemre mentem. Remegtem, olyan ideges voltam a változástól, ami rám várt. Ki kellett találnom, hogy min megyek keresztül."

Michael Phelps ma már boldogan él feleségével és gyermekével Forrás: instagram.com/m_phelps00

Amikor aztán végre elkezdett beszélni az érzéseiről, az élet sokkal könnyebbé vált: "Annyiszor kérdeztem már meg magamtól, hogy miért nem tettem ezt meg 10 évvel ezelőtt. De akkor még nem álltam készen. Mindig is nagyon jó voltam abban, hogy elűzzem magamtól azokat a dolgokat, amikről nem akartam beszélni."

Phelps ma már tudja, hogy teljesen rendben az, ha valaki nincsen rendben, és a mentális betegségekkel minden nap fel kell venni a harcot. Szerinte az öngyilkosságok számának emelkedését csak úgy lehet megállítani, ha az emberek nem félnek erről nyíltan beszélni.

"Maximalista nő voltam, most Alzheimerem van"http://www.life.hu/drlife/20180106-egy-alzheimeres-no-vallomasa.htmlBella örök maximalista nőként élte le az elmúlt majd' 60 évet. Aztán egyik napról a másikra, elkezdett elfelejteni dolgokat, vagy azt, hogy hová rakta őket. A kivizsgálás után az orvos közölte az ítéletet: "Alzheimer". Hogyan változott meg Belle élete? Miként jellemzi férje, az érezhetően átalakult kapcsolatot kettejük között? Erről szól az történetük. Dr. Life--Izomhúzódásnak tűnt a betegség, ami majdnem a nő életét követelte http://www.life.hu/drlife/20180120-majdnem-meghalt-egy-no-akit-husevo-bakterium-tamadott-meg.htmlA középkorú nő tünetei teljesen ártalmatlannak tűntek: az orvosok szakértelme és a szerencse mentette meg az életét. Dr. LifeMásfél méteres szalagféreg volt egy kaliforniai férfibanhttp://www.life.hu/drlife/20180119-masfel-meteres-fereg-volt-egy-kaliforniai-ferfiban.htmlMinden nap sushit evett a kaliforniai férfi, ám egy idő után rendellenes tüneteket tapasztalt: véres hasmenésre panaszkodott, ezért orvoshoz fordult. Másfél méteres szalagflrget szedtek ki belőle. Dr. Life--Összeesett otthonában és kórházba szállították Peléthttp://www.life.hu/drlife/20180119-osszeesett-otthonaban-korhazba-szallitottak-pelet.htmlOtthonában összeesett és jelenleg kórházban ápolják a 77 esztendős brazil labdarúgót, Pelét. Dr. LifeAFPTörőcsik Mari állapota nem javul http://www.life.hu/drlife/20180119-nem-javul-torocsik-mari-egeszsegugyi-allapota.htmlTörőcsik Mari állapota nem javul, továbbra is nagyon beteg. Dr. Life--A kemoterápia mellékhatásaitól szenved Orbán Józsi http://www.life.hu/drlife/20180119-orban-jozsi-rosszul-viseli-a-kemoterapia-mellekhatasait.htmlOrbán Józsi az otthoni lábadozást választotta: jobban viseli a kemoterápia mellékhatásait, ha a saját környezetében lehet. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.