Az agyunk tovább működik a halál után, állítja egy tudományos kutatás

agy halál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kutatás szerint ugyanis, az agy jóval tovább működik a halál hivatalos beálltánál. Ez pedig azt jelenti, hogy az emberek érzékelik, amikor az orvosok megállapítják, hogy meghaltak. Mindezt Dr. Sam Parnia egy New York-i klinika intenzív osztályának állítja, az újraélesztésről szóló tanulmányában.

Csapatával olyan embereket vizsgáltak, akik szívrohamot kaptak, beállt náluk a halál, de sikerült újraéleszteni őket. Többen arról számoltak be, hogy pontosan látták, és hallották mindazt, ami körülöttük történt, miután a klinikai halál állapotába kerültek.

A klinikai halál abban a pillanatban következik be, amikor leáll a szív és a vérkeringés leáll az agyban is. „Amikor ez bekövetkezik, az agyi funkciók azonnal leállnak. Megszűnnek a reflexek, a pupilla nem reagál a fényre. Ennek ellenére bizonyítékok - patkánykísérletek - támasztják alá, hogy egyfajta energiarobbanás következik be az agyban, amikor valaki meghal" - idézi Parinát az Independent.

Wonder Tracy agyműtétje elmaradt (18+)http://www.life.hu/drlife/20171021-wonder-tracy-edes-elet-szereplo-agymutetje-elmaradt.htmlWonder Tracy nemrég a Facebookon jelentette be, hogy agydaganata van. Az Édes élet-szereplőnek azonban elmaradt a műtétje. Dr. LifeOrigoBetegség miatt szenved döbbenetes túlsúlytól egy kisbaba http://www.life.hu/drlife/20171020-elkepeszto-tulsullyal-szenved-egy-10-honapos-baba.html30 kilós a most 10 hónapos kisfiú, Luis Manuel. Dr. Life--Kígyóuborkával a női nemi szerv egészségéért? (18+)http://www.life.hu/drlife/20171020-kigyouborkaval-tedd-egeszsegesse-a-nemi-szerved.htmlDöbbenet a legújabb őrület, amivel a nők hülyítik egymást.Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.