Ez történik a rendszeres energiaital-fogyasztókkal

Forrás: Thinkstock -
kutatás energiaital egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az energiaitalok úgy tűnik nem csak közvetlenül, fizikailag hatnak a fogyasztókra. 

Az Amerikai Egyesül Államokban, a marylandi egyetemen végeztek egy kutatást a fiatalok energiaital-fogyasztási szokásaikról. Az eredményt a Drug and Alcohol Dependence nevű lap is publikálta, ugyanis különleges összefüggésekre jöttek rá.

Dr. Amelia Arria hosszas vizsgálódás után megállapította, hogy azok a fiatalok, (21-25 éves kor között) akik rendszeresen energiaitalt fogyasztanak, nagyobb eséllyel lesznek más addikciós tevékenység függői is. Például nagyobb eséllyel lesznek kokainfüggők, rendszeresebben szednek stimuláns gyógyszereket, és gyakrabban lesznek gyakori alkoholfogyasztók is.

Ennyire ártalmasak az energiaitalok?
Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Azt is kimutatták már korábban, hogy a folyamatos energiaital-fogyasztás közvetlenül is egészségkárosító, hiszen a rengeteg műanyag rendkívül megterheli a májat és a vesét, nem beszélve arról, hogy a stimuláns anyagok pörgetik a szívet, emelik a vérnyomást.

"Tovább kell vizsgálódnunk a fiatalok miatt, mert ők az a potenciális célközönség, akik rendszeresen isszák ezeket az üdítőket" - mondta a kutató az Umbrightnownak.

Még egy ok, amiért nem érdemes energiaitalt innunk

Egy kis számú, mindössze 25 önkéntesből álló kis csoportban a kutatók, köztük Dr. Anna Svatikova (Mayo Clinic, Rochester) különböző változókat mértek 30 perccel azután, hogy a vizsgálati alanyok egy népszerű energiaitalból ittak egy dobozzal, mely 240 mg koffeint tartalmaz a 480 milliliternyi folyadékban. Olvass tovább itt...

5 ember, aki eltorzította magát a plasztikávalhttp://www.life.hu/drlife/20170723-eltorzitottak-magukat-a-plasztikaval.htmlEzek az emberek nem tudnak leállni. Van köztük olyan, aki egy mesefigurára akar hasonlítani, míg társa egy űrlény szeretne lenni. Hogy mi a közös bennük? Mindannyian természetellenesen festenek a plasztika miatt. Dr. Life--Mentőautó vitte kórházba a forgatásról Vajna Timit http://www.life.hu/drlife/20170817-korhazba-szallitottak-vajna-timit.htmlVajna Timi a Pappa Pia című film forgatásán lett rosszul, és olyannyira súlyos lett a helyzet, hogy kórházba kellett szállítani. Dr. Life--Bangó Margit attól retteg, hogy újból rákos lesz http://www.life.hu/drlife/20170817-bango-margit-fel-a-rakos-megbetegedestol.htmlUgyan legyőzte a gyilkos kórt, mégis attól retteg, hogy újból rákos lesz. Dr. LifeOrigoKulka János kirobbanó formában van http://www.life.hu/drlife/20170817-rendkivul-jol-erzi-magat-kulka-janos.htmlAlig várjuk, hogy újból színpadra álljon az ország egyik kedvenc színésze, Kulka János. Úgy tűnik, egyre közeledik az időpont amikor ez valósággá válhat, hiszen a sztár visszanyerte a régi formáját. Dr. LifeOrigoCsúnyán megsérült Puskás Peti - fotóhttp://www.life.hu/drlife/20170817-csunyan-megserult-puskas-peti.htmlElég csúnya, kék-zöld folt látható Puskás Peti karján. A színész-énekes nem akárhogyan szerezte a sérülését. Dr. Life-- Fehérjetúladagolásban halt meg egy testépítő anyukahttp://www.life.hu/drlife/20170816--feherjetuladagolasban-halt-meg-egy-testepito-anyuka-ausztralia.htmlA 25 éves ausztrál bodybuilderre, Meegan Heffordra a szobájában találtak rá, már kómában volt. A kórházba szállítás után kát nappal meghalt.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.