Benkő László: "Mondják meg végre, mennyi időm van hátra!"

Fotó: Bielik István - Origo -
Benkő László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, súlyos betegséggel, a rák egyik típusával küzd Benkő László. Az Omega billentyűse bízik benne, hogy mielőbb elé áll az orvosa, és közli vele, mennyire súlyos az állapota.

Kezdi elveszíteni a türelmét a 74 éves Benkő László, mivel hiába várt a szövettani eredményekre, még nem kapott diagnózist. A legendás Omega billentyűse csupán egy dolgot akar tudni: mennyi ideje van hátra.

Benkő László Fotó: Bielik István - Origo

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenésznél egy hónapja állapították meg, hogy daganatos betegséggel küzd.

Azóta számtalan vizsgálatot végeztek rajta, hogy kiderüljön, jó- vagy rosszindulatú tumorral küzd. A zenész már csak egyetlen dolgot szeretne tudni a doktoraitól. Hogy mennyi ideje van...

"Mondtam az orvosomnak, fontos, hogy őszinte legyen velem, még akkor is, ha az fájdalmas lesz. Igenis mondja a szemembe kerek perec, hogy mennyi időm van hátra."

"Persze még egyáltalán nem biztos, hogy rosszindulatú a daganat, de ha igen, akkor tudni akarom, hogy mennyi esély van a gyógyításra, ha pedig nincs, akkor mennyi ideig lehet vele jól élni. Több ismerősömtől hallottam már, akik rákosak voltak, hogy az orvosaik, nyilván kegyeletből, próbálták szépíteni a dolgokat. Valahol ez is érthető, tartani akarják a betegben a lelket, de nekem ez nem kell!

Az Omega zeneka Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A zenész legutóbb múlt hétfőre, a születésnapjára várta a diagnózist, bízott benne, számolt vele már napokkal korábban, hogy ezt kapja ajándék gyanánt. De az eredmény azóta sem érkezett meg. "Volt most a napokban egy orvoskonferencia, gondolom, az vette el az időt" - mondta a zenész, aki a problémái ellenére fizikálisan jól van, gyakorlatilag megállás nélkül koncertezik. "Roppant türelmetlen vagyok, de remélem, hétfőn már tudni fogom, hogy mi a helyzet velem" - idézi Benkőt a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.