Michael J. Fox küzd a Parkinson-kór ellen

Forrás: AFP/Chris Delmas -
Michael J. Fox parkinson-kór
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évtizedek óta küzd a Parkinson-kórral Michael J. Fox, de a betegség még nem győzedelmeskedett rajta. Az orvosok diagnózisa alapján már régen tolószékben kellene ülnie, ám ő még mindig sétál és bevásárol. Mindent az akaraterejének köszönhet.

Több mint 25 évvel ezelőtt jelentkeztek a Parkinson-kór tünetei a színésznél, az orvosok pedig nem kecsegtették hosszú és boldog élettel. Michael J. Fox azonban minden diagnózist meghazudtolt, hiszen a híresztelésekkel ellentétben ő még mindig jól van. A doktorok körülbelül 10 évet adtak neki, de már több mint 25 év telt el, és ő még mindig jár.

Michael J. Fox és felesége, Tracy Pollan Forrás: AFP/Chris Delmas

Nemrég egy vörös szőnyeges eseményen is tiszteletét tette, betegsége ellenére életvidáman, mosolyogva pózolt a kamerák előtt. Volt ideje megbarátkozni a helyzetével, de soha nem hagyta, hogy a Parkinson-kór eluralkodjon rajta. Ha az orvosokra hallgat, már rég tolószékben ülne, ám ő nem volt hajlandó elhinni, hogy nincs sok ideje a teljes életre.

"Már rég tolószékben kellene lennem"

mondta egy korábbi interjújában a színész, aki elfogadta az állapotát.

"Az elfogadásom nem lemondás"

– tette hozzá Michael J. Fox. aki még mindig eljár bevásárolni is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.