Kulka János egészség Kalmár Nagy Laura Klára
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki a színművészért aggódott, amikor néhány hónappal ezelőtt stroke miatt kórházba került. Féltek, hogy Kulka János már nem lesz a régi, de már mindent meg tud csinálni, amit az agyi infarktus előtt tudott.

Rengetegen állnak Kulka János mellett, és vagy tettekkel vagy imákkal segítik a színművész gyógyulását. Kalmár Nagy Laura Klára az evezős válogatott tagjaként élsportoló volt, most pedig gyógytornászként segíti Kulka János felépülését, aki már készül a visszatérésre.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Neki, és a színművész kitartásának köszönhetően Kulka már mindenre képes, amire képes volt a stroke előtt. Hetente két-három alkalommal jár a művészhez, hogy fejlessze, aminek köszönhetően nagyon gyors ütemben haladnak. Kulka János bevallása szerint is nagyon jó gyógytornász Klári, aki az évek során Innsbruckban, Amszterdamban és Frankfurtban vett részt továbbképzéseken - írja a Délmagyar.hu.

"Janó nem egészen három hónappal a műtét után szendvicset készít, késsel-villával eszik, ír, autót vezet, teniszütővel gyakorol, jár-kel, mint maga vagy én. Sőt még olyan finommozgásokra is képes, mint hogy gombostűt vegyen fel az asztalról, és a hegyével megérintse a felületét. Nincs előtte akadály" - mondta a lapnak a mozgásterapeuta.

Nem lett népszerűbb az óvszer, egyre több a nemi beteg itthonhttp://www.life.hu/drlife/20160706-egyre-tobb-itthon-a-nemi-beteg.htmlTöbbet tudunk a szexuális úton terjedő fertőzésekről, a statisztikák mégis azt mutatják, hogy egyre többen kapnak el valamilyen nemi betegséget. Az óvszerhasználat segítene, ennek ellenére még mindig nem túl népszerű, ahogyan az STD-k (sexually transmitted diseases), vagyis a nemi úton terjedő betegségek kiszűrésére specifikálódott vizsgálatok sem. Dr. Life--Megvan a bizonyíték: a mozgás valóban csökkenti a halálozásthttp://www.life.hu/drlife/20160706-a-rendszeres-testmozgas-csokkenti-a-halalozas-es-a-szivinfarktus-kockazatat.htmlAkár a felére csökkenhet a szívinfarktus és a halálozás kockázata azoknál, akik rendszeresen és eleget mozognak – derült ki egy friss kutatásból. Dr. Life--Így akasztotta ki Király Gábor Cristiano Ronaldóthttp://www.life.hu/drlife/20160710-igy-mergelte-fel-kiraly-gabor-cristiano-ronaldot-az-eb-n.htmlA kapusok sokszor megpróbálják megzavarni az ellenfelüket a koncentrációban. Az Eb-n Király Gábor is ezzel próbálkozott, és sikerült is kikészítenie a portugál sztárfocista, Cristiano Ronaldo idegeit. Dr. Life--Viszket, fáj és vérzik? Ezek lehetnek a bőrrák első jeleihttp://www.life.hu/drlife/20160706-a-borrak-elso-jelei.htmlA rákos megbetegedések egyik legalattomosabb változata nem válogat: nem csupán idősebbeknél, hanem akár már egészen fiatal korban is szinte észrevétlenül kialakulhat. A megelőzés és az idő előtti felismerés életeket menthet: cikkünkből kiderül, mire kell figyelned ahhoz, hogy kivédd ezt a manapság egyre gyakrabban előforduló ráktípust. Dr. Life--Kiderült az igazság: Damu Edina nem is volt terheshttp://www.life.hu/drlife/20160709-damu-edina-damu-roland-nem-volt-terhes.htmlAz elmúlt napok hírei arról szóltak, hogy Damu Edina elvetélt. Aztán Damu Roland azt állította, hogy a gyermek nem tőle volt. Most Edina végre tiszta vizet önt a pohárba. Dr. Life--Lehet, hogy nem tudsz róla, pedig valójában beteg vagyhttp://www.life.hu/drlife/20160705-lehet-hogy-nem-tudsz-rola-pedig-valojaban-beteg-vagy.htmlA magas vérnyomás ma már népbetegségnek számít, és a legnagyobb veszélye, ha kezeletlen marad. Tévedés azt gondolni, hogy csak az időseknél alakulhat ki: a fiatal kor nem kizáró tényezője annak, hogy 140/90 Hgmm feletti értéket mérjünk. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.