Heti három óra mozgás garancia a hosszabb életre?

Forrás: Thinkstock -
torna tanulmány idős kor napidoktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy tanulmány szerint azok az idős emberek, akik hetente három órát tornáznak, öt évvel tovább élnek.

Az Egészségügyi Világszervezet jelenlegi ajánlása heti százötven perc mozgást ír elő a felnőttek számára, beleértve a 65 éven felülieket is. Minden korosztály számára fontos lenne a mozgás az egészségmegőrzéshez – mondta a Napközben műsorában Cseh Gábor mesteredző, aki úgy látja, hogy egy bizonyos kor felett inkább a nők járnak a fitnesztermekbe.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Dóczi Tamás sportszociológus tapasztalata az, hogy a nőkre általában jellemzőbb az erősebb egészségtudatos magatartás, mint a férfiakra, és szerinte részben ezzel magyarázható, hogy a nők várható élettartama magasabb, mint a férfiaké. Cseh Gábor a Napidoktor.hu cikkében elmondja, milyen torna lehet az ideális, valamint hogy a legtöbben miért nem járnak el edzőterembe.

Rákellenes világnap: Újabb áttörés a halálos kór megelőzésébenhttp://www.life.hu/drlife/20160203-hpv-vezeto-halalok-magyaroeszagon-ujabb-vakcina-erheto-el.htmlA méhnyakrák mostanra vezető haláloknak számít Magyarországon: évente 1000–1200 nőnél diagnosztizálják, és az érintettek fele életét veszti a daganatos megbetegedés miatt. A magas esetszám ellenére a magyarok ötöde nem hallott még a betegség megelőzésének módjairól, valamint az okozó vírus terjedéséről. A február 4-i rákellenes világnap kapcsán górcső alá került a betegség. Dr. LifeThinkstockKiskorúak a kés alatt - Mellnagyobbítás érettségire, testképzavar minden napra? http://www.life.hu/drlife/20160201-vilagszerte-plasztikazzak-a-kiskoruakat-tajvanon-mar-betiltottak-a-fiatalok-muteteit.htmlA plasztikai sebészet népszerűsége már csak abban is megmutatkozik, hogy a mellnagyobbításra, a botoxra és a zsírleszívásra való igény továbbra is töretlen – derült ki nemzetközi adatokból. Húszmillió ember nem tévedhet, vagy inkább túlságosan is engedünk a hiúságnak, és igyekszünk a diktált dogmáknak megfelelni? A következő szint már az, amikor a fiatalok is sebészeti eljárásokkal akarnak szépségideálokká válni. Egy magyar plasztikai sebész segítségével nyertünk betekintést ebbe az igen szerteágazó világba. Dr. Life--8 dolog, ami rosszabbá teheti a reggeleidethttp://www.life.hu/drlife/20160202-rosszabba-teheti-a-reggeleidet-ha-bal-labbal-kelsz-rendetlenseg-van-es-nem-tudod-mit-vegyel-fel.htmlNapsütéses madárcsiripelős napra ébredsz, az agyad és a tested már élénk, a kávéd már régen lefőtt és te széles mosollyal indulsz dolgozni…a mesében. Dr. Life--Még egy ok, amiért nem érdemes energiaitalt innunkhttp://www.life.hu/drlife/20160129-az-energiaital-bizonyitottan-emeli-a-vernyomast-kutatasok-szerint.htmlA kutatók statisztikailag szignifikáns vérnyomás-emelkedést dokumentáltak azoknak a fiataloknak a körében, akik megittak egy doboz kereskedelmi forgalomban lévő energiaitalt. Dr. Life--Pitbull és Beyoncé tehet arról, hogy iszunk és cigizünk?http://www.life.hu/drlife/20160128-pit-bull-es-beyonce-miatt-alkoholizalnak-az-angol-fiatalok.htmlRengeteg videóban láthatnak a fiatalok dohányzó és alkoholizáló sztárokat, de különösen Beyoncé és Pitbull azok a sztárok, akik rossz hatással vannak a fiatal lányokra. Dr. Life--Változnak az idők! Még egy dolog, amitől terméketlenek a férfiakhttp://www.life.hu/drlife/20160122-egy-kutatas-szerint-osszefugges-lehet-a-termeketlenseg-es-a-szivbetegseg-kozott.htmlA terméketlen férfiak egy sor krónikus egészségügyi probléma, például a cukorbetegség, a szívbetegségek, az alkoholizmus és a drogfüggőség nagyobb kockázatával néznek szembe, mint egészséges társaik – erre a következtetésre jutott egy új kutatás.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.