Gyógyító kövek és ékszerek karácsonyra

betegség ásványok ezoterika egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A földkéreg természetes anyagai és a különböző ásványok gyönyörűen mutatnak a polcokon, de ékszerként is. A személyiségünkhöz illő darabok pozitív hatással lehetnek az életünkre, nemcsak lelkileg, de testileg is. Miért ne lehetne az ünnep szépséges ajándéka az egészség egyik záloga: a gyógyító kő?

Egyesek szerint viselésük során az akupunktúrás, illetve az akupresszúrás pontokon keresztül hatnak ránk. Sőt, ha megfelelő darabot viselünk, az védelmez bennünket és szerencsét hoz.

Mindenkinek van saját köve, még neked is, ezért mielőtt vásárolsz, érdemes tájékozódni, hogy melyik lehet a legmegfelelőbb. A nyugati és a kínai horoszkóp szerint a csillagjegyekhez különböző kristályok tartoznak. Fontos a kő színe is. Többségük sokféle árnyalatban található a természetben, könnyen összehangolhatjuk a kőtípust a színekkel. Ha jól választasz, akkor a szín összekapcsolódik a kővel és a csakráiddal, és így fejti ki gyógyító hatását.

Forrás: Thinkstock

Tisztítsd meg a kövedet!

A hegyikristály és az ametiszt általános szervezeterősítőként használható, a belőlük készült medál erősíti az immunrendszert, vitaminként táplálja a testet. Ha úgy döntesz, hogy vásárolsz egy ilyet, akkor mielőtt viselnéd, áztasd a követ tizenöt percig lassan folyó csapvízbe. Erre azért van szükség, mert mielőtt hozzánk kerül, sokan, sokféle hangulatban megfoghatták, a kristályok a hívők szerint pedig elraktározzák a rossz energiákat. A rendszeres tisztogatás egyébként a későbbiekben is fontos. Azt azonban ne hidd, hogy a kövek használata kiválthat egy-egy gyógyszeres kezelést, használatuk csupán gyorsítja a gyógyulás folyamatát.

Ha ékszerként hordod, akkor figyelj arra, hogy a láncok, medálok a csecsemőmirigy felett lógjanak, mert az immunrendszer szempontjából így a leghatékonyabbak. Amennyiben karkötők és gyűrűk formájában viseled a követ, akkor is hasznodra lehet, ha a kezeddel megérinted a beteg, fájó pontokat. A fülbevalóként viselt kristály aktiválja az egész testet, mivel a fülkagylón keresztül megtalálható a test összes akupresszúrás reflexpontja.

Speciális kövek

A már korábban említett hegyikristály és ametiszt általánosságban jó hatással van a szervezetünkre, de akad néhány olyan darab, mely specifikusan működik.

Akvamarin

Talán az egyik legszebb kristály, mely lehet világoszöld vagy világoskék és átlátszó vagy áttetsző. Szabályozza és javítja a test mirigyeinek működését. Sikeresen alkalmazható pajzsmirigyproblémák, mirigydaganatok és gyulladások kezelésére. 
Erősíti az immunrendszert. Segítségével regenerálható a fáradt és megerőltetett szem is.

Borostyán

Színe általában mézsárga, narancssárga vagy sárgásfehér, a többi kőhöz képest meleg és könnyű. Igen jó hatással van a különféle bőrbetegségekre, használhatjuk kelések, furunkulusok és ekcéma, afta, bőrkiütések, psoriasis, övsömör, allergia és szemölcsök esetében is. 
Jótékony hatással van a májra és epére, vesére, lépre és az emésztésre is.

Citrin

A citrin a gyomor és a belek problémáin segít. Felfúvódás, teltségérzet, gyomorgörcsök, gyomorhurut esetén alkalmazzák. Hatással van a hasnyálmirigyre, és hasznos cukorbetegség esetén is. Hasznos segítség a diéta során, mivel segíti a méreganyagok kiválasztását.

Gyémánt

Nos, már egy ideje tudjuk, hogy a gyémánt egy lány legjobb barátja, de azt talán már kevesebben tudják, hogy pozitív hatásai is vannak a szervezetünkre. A gyémánt segíthet a szexuális problémákon, sőt az epilepszián is. Jó hatással van az önbecsülésre, segít legyőzni a bizonytalanságot és a féltékenységet.

Holdkő

A holdkőnek lágy, harmonikus rezgése van. Ezért ne tegyük a napra, hanem a Hold fényével töltsük fel.
 A holdkő segíti a tobozmirigy működését. 
A testet és a lelket egyaránt harmonizálja. 
A hormonháztartással közvetlenül, vagy közvetve összefüggő problémák mindegyike orvosolható a holdkő segítségével. Kiegyenlíti a hormonháztartást, serkenti a petefészek működését, növeli a termékenységet, egyaránt kezelhetők vele a menstruációs zavarok és a klimaxos problémák.

Macskaszem

Segít a szem betegségeinek leküzdésében, erősíti a szívet és a légutakat. Hasznunkra válik a méregtelenítésben. Mágikus tulajdonságai vannak, eloszlatja a negatív energiákat. Boldogságot, derűt ad, védelmet nyújt, segít könnyebben kezelni a félelmeinket. Javítja a logikus gondolkodást.

A szerző tanácsa

Csak néhány értékes követ emeltem ki, de természetesen ezek mellett még számtalan gyógyhatású ásvány fellelhető. Ne feledd azonban: a legfontosabb, hogy megtaláld a személyiségedhez legjobban passzoló darabot, hiszen csak annak lesz valóban pozitív hatása az életedre.
Zacher Gábor: "A gyereknevelés a világ legnehezebb extrém sportja" - Szily Nóra adventi interjújahttp://www.life.hu/advent/lelekmelengeto/20141216-szily-nora-adventi-interju-zacher-gabor.htmlMindjárt itt vannak az ünnepek. De számít ez? Ez számít? Lehet egy kiemelt dátumtól kezdve másként élni, másként viszonyulni, másként elfogadni – másként szeretni? Vagy ez csak illúzió, és a megoldás sokkal egyszerűbb és mégis jóval nehezebb?LélekmelengetőOrigoLégy nyitott a csillagok adományára, a tisztulásra - Asztrológiai előrejelzés 2015-rehttp://www.life.hu/horoszkop/20141209-asztrologiai-elorejelzes-2015.htmlNem lesz könnyű év 2015, ám az biztos, hogy terhek hullhatnak végre le a vállunkról, ha okosan és tervezetten futunk neki az új esztendőnek. A tisztán látás ideje ez, rengeteg olyan esemény fog történni, ami megmutatja, hogy a dolgok nem mindig azok, aminek látszanak.HoroszkópThinkstockEgészséges ételt mindenkinek!http://www.life.hu/drlife/20141207-a-kozetkeztetes-reformja-elindult.htmlMíg eddig csupán ajánlások szintjén igyekezték egészségesebb ételekkel ellátni a gyerekeket, addig a 2015-ös évtől már rendelet szabályozza a közétkeztetést. A változások a bölcsődés gyerekektől kezdve a kórházi betegeken át az idősotthonok lakóiig mindenkit érintenek majd, aki közétkeztetésben részesül.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.