Kanadai béranya szült gyermeket egy magyar meleg párnak, Vincének és Balázsnak

meleg gyermek Kanada béranya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Más lehetőség híján a magyar meleg pár úgy döntött, béranya segítségével lesz közös gyermekük. Vince és Balázs ma már egy hét hónapos kislány szülei. 

Vince és Balázs kanadai béranya segítségével vállaltak közös gyermeket. Kilenc éve alkotnak egy párt, és ma már szülők is, hiszen hét hónappal ezelőtt világra jött kislányuk. Ha Lili majd beszélni kezd, remélik, egyiküket apunak, másikukat apinak szólítja majd.

Lilinek két apukája van - Képünk illusztráció "Forrás: Shutterstock "

"Félünk attól, hogy később, például az iskolában nem lesz-e kellemetlensége abból, hogy két apukája van. Próbáljuk majd mindig a legelfogadóbb közösséget megtalálni neki" - mondták a Blikknek hozzátéve, hogy a magyar hivatalokban és egészségügyben mindenki segítette őket. Minden lehetséges anyagi támogatást felkutattak, a vér szerinti apa pedig még gyedet is igényelhetett. "

úgy láttuk, itthon meleg pároknak lehetetlen az örökbefogadás,

A kanadai törvények mindent szabályoznak, de így sem volt egyszerű Lilit hazahozni. A kinti papírok és az itthoni rendszer nehezen egyeztethetőek össze. Ott ugyanis sem a béranya sem a donor neve nem szerepelhet az anyakönyvben, hiszen jogilag nem ők a szülők, itthon viszont a gyermeknek lennie kelle édesanyjának, az, aki világra hozza. Így Lili kanadai papírjaiban a két apukája szerepel szülőként, az itthoniakban viszont Balázs, a vér szerinti apa és Natasha, a béranya szerepel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.