Leányanyák, avagy a világ legfiatalabb szülei

leányanya szülő csecsemő gyermekanya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hagyományosan egy pár akkor vállal gyermeket, amikor érzelmileg és egzisztenciálisan is készen áll rá. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a baba korábban kopogtat. Ilyenkor két választása van a fiatalnak; elveteti vagy megszüli. Most megmutatjuk a legfiatalabb anyákat és apákat.

A leányanyák élete nagyon nehéz. Nem csupán a környezet megítélése sújthatja őket, de mivel még maguk is gyermekek, nem állnak készen ekkora felelősségvállalásra. Szerencsés esetben szüleik – az újdonsült nagyszülők – segítik a fiatalokat, kevésbé szerencsés helyzetben azonban egyedül kell boldogulniuk. A legtöbb esetben hamar odébbállnak az apák, így nem csupán leányanyák, hanem egyedülálló szülőkké is válnak.

Sajnos az is előfordul, hogy nem a felelőtlen szex, a védekezés hiánya okozza a terhességet. Sok fiatal anya erőszak áldozata lett.

A világ legfiatalabb szülei

Thuli Shaka maga is gyermek, ám hamar fel kellett nőnie, mivel 10 éves korában anya lett. Ki a kicsi apja? Nem más, mint Thuli anyjának barátja. A leányanya és kisbabája nevelőszülőkhöz került, miután a szülés komplikációmentesen lezajlott.

Thuli Shaka Forrás: Youtube

A bolgár Kordeza Zhelyazkova csupán 11 éves volt, amikor életet adott egy egészséges kisfiúnak. Állította, hogy az anyaság boldoggá teszi, és barátjával – aki 19 éves volt akkor – esküvőt is terveznek. Azóta otthagyta az iskolát, és segélyből élnek.

Kordeza Zhelyazkova Forrás: Twitter/Kordeza

A brit fiatal, Alleshia Gregson először 12,5 évesen, majd 14 évesen szült. Első gyermekét, egészen a terhesség végéig titkolta, még édesanyja előtt is. Végül a családi házban szülte meg fiát. A pici apját, a leányanya 10 hónappal a szülés után látogatta meg, ekkor fogant második gyermeke.

Alleshia Gregson gyermekeivel Fotó: Peter Powell

Furcsa rekordokat tartó anyák és babáik

Ezek az édesanyák nem tervezték, hogy bekerülnek a „legek" közé. Vágyaik, álmaik vezették őket, vagy csupán a véletlen műve, hogy felkerültek erre a listára. Egy azonban közös bennük: boldogok és imádják a gyermekeiket! Nézd meg a 9, rekordot tartó anyát.

Tressa Middleton 2006-ban, 11 évesen adott életet gyermekének, aki fiatal kora miatt nevelőszülőkhöz került. Tressa csak látogatási jogot kapott. A baba apja, a lány akkor 16 éves bátyja, aki – mint kiderült – évekig molesztálta húgát.

Tressa Middleton Forrás: Northfoto

A fiatalok - a 12 éves James Sutton és a 16 éves Sarah Drinkwater – mindenkit megleptek, amikor bejelentették, hogy gyermeket várnak. A döbbenet csak fokozódott, amikor kiderült, hogy nem egy, hanem két baba érkezik. A pár nem sokáig maradt együtt, útjaik hamar különváltak.

James Sutton és Sarah Drinkwater Forrás: People Magazine

Emma Webster 15 évesen került közelebb szomszédjához, az akkor még csupán 11 éves Sean Stewart-hoz. A kalandból egy egészséges kislány született.

Sean Stewart és Emma Webster kisbabájukkal Forrás: Imgur

Lina Medina esete, az egyik legmegdöbbentőbb a világon. Mindössze 5 éves volt, amikor egy egészséges kisfiúnak adott életet. Történetéről bővebben itt olvashatsz.

Lina Medina Forrás: bizarrepedia.com

Mum-Zi 8 éves kislány volt, amikor megszületett kisbabája.

Mum-Zi Fotó: Dr. John Kirk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.