cisztás fibrózis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtökön meghalt Lendvai Anna, az a lány, akinek cisztás fibrózisa miatt már kétszer volt tüdőtranszplantációja. Szervezete azonban nem fogadta be az idegen szerveket, a harmadik tüdőért harcolt, de nem kaphatott. "Mindenki másért harcol az életben, én csak levegőt szeretnék" - írta júniusban az interneten közzétett felhívásában.  Az édesanya az RTL Híradótól azt kérte, hogy osszák meg üzenetét és azokat a fotókat lánya életéről, ahol jól láthatóan mosolygós, vidám volt, hiszen élete nem csak a műtétekről szólt.

Anna édesanyja nem akart kamerák elé állni, de azt kérte, hogy üzenetét olvassák be, ami így szól: "Az én szavaim most nem szólnának Hozzá méltóan, ha megemlékeznek róla, az az Életéről szóljon és ne általam a haláláról. Élni akarása példátlan volt. Szívvel, lélekkel élni akart, de teste cserbenhagyta az álmait"

A lány küzdeni akarását mutatja az is, hogy tavaly még a Kékest is megmászta, sőt nemrégiben mondta ki az igent - az esküvőjén már lélegeztető gépre volt szüksége - a szintén cisztás fibrózisban szenvedő férjének. Férje posztban közölte Anna halálának hírét: "Késő este behívatott, érezte, hogy lassan elhagyja testét, így most is végig mellette voltam, a lehető legnagyobb békében lépett útra" - nyilatkozta.

„Azt hittem, hogy el akarják venni a tüdőmet, és nem szeretnek”

Lendvai Annáról születése után nem sokkal derült ki, hogy cisztás fibrózisban szenved. Betegségéről, állapota romlásáról, a remény időszakairól és a műtetekről egy évvel ezelőtt mesélt a Life.hu-nak, a vele készített interjúnkat itt olvashatjátok. "Nekünk, betegeknek csak az a kívánságunk, hogy úgy élhessünk, mint mások. Mi mindennap ezért küzdünk" - mondta akkor Anna. A fiatal lány szervezete csütörtökön feladta a közdelmet.
Csecsemővel a karjában pózol Palvin Barbihttp://www.life.hu/csalad/20170716-csecsemovel-a-karjaban-pozol-palvin-barbara.htmlPalvi Barbi a közösségi oldalára megkapó képet posztolt. Család--Rubint Réka és lánya, Lara elképesztően hasonlítanak egymásrahttp://www.life.hu/csalad/20170711-rubint-reka-es-lanya-lara-nagyon-hasonlitanak-egymasra.htmlRubint Réka előszeretettel tölt fel fényképeket a közösségi felületeire gyerekeiről. Így tett most is: megmutatta, mennyire hasonlít hozzá kamaszlánya, Lara. Család--Lelkiismeret-furdalása van Udvaros Dorottyánakhttp://www.life.hu/csalad/20170528-lelkiismeretfurdalasa-van-udvaros-dorottyanak.htmlUdvaros Dorottya a Mozsár Műhely pódiumestjén öntötte ki a lelkét a közönség előtt Szily Nórának. Bevallotta, hogy édesanyja, Dévay Camilla örökségét hozta magával: egyikük sem fordított maximális figyelmet a hivatása miatt gyermekére. Család--Megszületett Bárdosi Sanyiék kislányahttp://www.life.hu/csalad/20170605-megszuletett-bardosi-sanyi-kislanya.htmlMegszületett Bárdosi Maja, Bárdosi Sándor birkózó olimpikon második gyermeke. Család--Hatalmasat nőtt Nádai Anikó kisfia http://www.life.hu/csalad/20170610-hatalmasat-nott-nadai-aniko-kisfia-anyukajaval-setal.htmlMintha még csak most született volna meg, és máris igazoi nagyfiú Nádai Anikó gyermeke. Család--Budapesti városnézéssel telt Rubint Rékáék szombatjahttp://www.life.hu/csalad/20170528-budapesti-varosnezessel-telt-rubint-rekaek-napja.htmlImádták a követői Rubint Rékáék családi fényképeit. Bár Norbi - legalábbis a fotók szerint - nem tartott velük a városnézésre, elvitték magukkal Réka édesanyját, Rellát és Lara barátnőjét is. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.