Madeleine McCannt egy halászfalu barlangjaiban rejthették el

Forrás: Getty Images -
Portugália barlang Madeleine McCann
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
10 éve keresik a Portugáliában eltűnt kislányt, újabb és újabb elméletek születnek arról, vajon kik és hogyan rabolhatták el, és arról is, hogy most éppen hol lehet. A legújabb feltételezés szerint a nyaraló közelében lévő, tenger alatti barlangokban rejthették el a gyermeket.

Madeleine McCann 2007-ben tűnt el Portugáliában: míg a szülei a barátaikkal vacsoráztak, a gyermeknek nyoma veszett. Azóta keresik, de egyelőre nem találtak olyan bizonyítékot, ami nyomra vezette volna őket. Szemtanúk sincsenek, vagy nem tudtak használható információkkal szolgálni, és eddig a különböző elméletek sem vezettek eredményre, pedig volt belőlük bőven. Egy nyomozó szerint a kislány biztosan életben van, és valakinek tudnia kell arról, kik és miért rabolták el. Az a valaki pedig szerinte hamarosan beszélni fog, vagy legalábbis nem tudja már sokáig magában tartani az információt.

Madeleine McCannt egy barlangban rejthették el? Forrás: Getty Images

Egy újabb elmélet szerint a kislányt eddig rossz irányban keresték.

Egy nyomozó szerint az apartmanhoz közel eső kis halászfaluban rejtették el, pontosabban az ott található barlangok egyikében. A feltételezések szerint ugyanis ott több víz alatti vájat is van, ahol meghúzódhattak Madeleine-nal. A Daily Star el is látogatott Burgauba, hogy megkérdezzék a helyieket az elméletről. Az ott lakók azonban más véleményen vannak, mint a nyomozó. Szerintük képtelenség, hogy a barlangokban rejtették el a gyermeket. Ők ugyanis csak egyetlenegyet ismernek, amit viszont borzalmasan nehéz megközelíteni.

Sziklás, kiépítetlen terepen át lehet odajutni, amit este szinte lehetetlen megtalálni,

még a helyieknek is. Úgy pedig végképp, hogy közben valaki még egy testet is cipel. Mr. Cristovao, a nyomozó azonban kitart álláspontja mellett. Azt mondta, ő bemászott egy ilyen barlangba, és talált is ott egy cipőt, ami feltehetően egy gyermeké.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.