bűnöző bűncselekmény sztárok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van, amikor az alma szerencsére meglehetősen messze esik a fájától. Az alábbi hírességek minden igyekezetükkel azon voltak, hogy kitörjenek szüleik árnyékából, és velük ellentétben tisztességes életet élhessenek. Következzenek a hírességek, akiknek szülei különböző bűncselekményekben vettek részt.

Keanu Reeves

A legtöbb hollywoodi sztárhoz képest Keanu Reeves meglehetősen viharos és tragikus múltat tudhat maga mögött. Már a gyerekkora sem volt zavartalan, kisfiú volt, mikor édesapját Samuel Reevest heroinbirtoklásért tíz év börtönre ítélték. Keanu 13 éves kora óta nem is találkozott börtönviselt apjával, amihez valószínűleg az is hozzájárt, hogy Samuel Reeves több mint 20 évig küzdött a függőségével, volt felesége, Keanu édesanyja pedig nem szerette volna, ha a gyerekek ilyen állapotban találkoznak apjukkal.

Keanu Reeves apja heroinbirtoklásért tíz évet ült börtönben Forrás: Getty Images

Woody Harrelson

A színész apja, Charles Harrelson egy elítélt bérgyilkos volt, aki életfogytigalni börtönbüntetését töltötte, miközben 2007-ben meghalt. Woody azt állítja, hogy apja 1968-ban elhagyta a családi otthonukat, és aztán évekig nem is hallott róla, addig, amíg a férfit le nem tartóztatták a bíró John Wood meggyilkolásáért. Charles Harrelsont elvileg egy Jamiel Chagra nevű drogbáró bérelte fel, akinek az ügyét az említett bíró tárgyalta.

Woody Harrelson apja, Charles bérgyilkosként dolgozott Forrás: AFP

Tobey Maguire

Tobey Maguire sem szokott a múltjáról beszélni. A szülei nagyon fiatalok voltak, mikor Tobey született, aki mindössze 2 éves volt, amikor anyja és az apja kemény elhelyezési csatározások után különvált. Apja, Vincent Maguire ezután rossz útra tért, 1993-ban megpróbált kirabolni egy kaliforniai bankot. A férfi fényes nappal, maszk nélkül rontott be a bankba, a zsákmányt viszont a menekülés hevében otthagyta. A férfit végül 2 év börtönre ítélték.

Tobey Maguire apja kirabolt egy bankot Forrás: Giphy

Kevin Spacey

A kétszeres Oscar-díjas színész nem szeret és nem is szokott beszélni a múltjáról, az mégis sokat mond, hogy elhagyta az apja nevét, és az eredeti Fowler helyett az anyja leánykori vezetéknevét vette fel. Ha Spacey nem is nyilatkozott soha a gyerekkoráról, megtette helyette a bátyja, Randall Fowler, aki néhány éve egy újságírónak kitálalt brutális apjukról, Thomas Fowlerről. A férfi nácinak vallotta magát, tagja is volt egy amerikai szélsőjobboldali csoportnak. A családi vacsoráknál állandó téma volt a holokauszttagadás, és az otthonuk tele volt náci ereklyékkel. Ez azonban még nem minden. Thomas Fowler fizikailag és szexuálisan is bántalmazta a gyerekeit. A színész, amint tudott, elmenekült a szülői háztól, megváltoztatta a nevét, és eltemette magában a múltat.

Kevin Spacey náci apja bántalmazta a gyermekeit Forrás: Getty Images, The Mail on Sunday

Jackie Chan

Jackie édesanyja és édesapja Sanghajban találkozott egymással, amikor is Jackie rendőr apja, Charles Chan letartóztatta a színész anyját, Lee-Lee-t ópiumárusításért. Charles végül futni hagyta a nőt, aki akkora hatással volt rá, hogy később összeházasodtak. Ám előtte még segített Lee-Lee-nek kifizetni a tartozásait is, a nő ugyanis szerencsejáték-függő is volt egy ideig. Bár a szerencsejáték először egy jövedelmező hobbinak tűnt, miután azonban elpárolt mellőle Fortuna, a nő szinte minden mozdíthatót eladott maga körül, hogy tartozásait fizetni próbálja.

Jackie Chan édesanyja drogdealer és szerencsejáték-függő volt Forrás: Giphy

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.