Hosszú Katinka gyermekként hibázott: megbukott az első úszóviszgáján

úszónő sportoló Hosszú Katinka nagypapa RioLife2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az úszónő családja végigkísérte a sportoló Rióban végbement versenyeit. A legnagyobb rajongó azonban mégis a nagypapa, aki minden nap hajnalban kelt a kisunokája kedvéért. 

Laci bácsi szerint Katinka egy igen szorgalmas és okos kislány volt, akinek tehetségére már akkoriban felfigyeltek az edzők. A nagypapa hamar a szárnyai alá vette a fiatal lányt, sőt többször is együtt úsztak. Bár az úszónő igyekezett tökéletesen teljesíteni, nála is előfordult, hogy hibázott. Persze ezt családja sosem rótta fel neki - írja a Story Magazin.

Forrás: AFP/Martin Bureau

"A korosztályából mindig kiemelkedett, hozta a jó eredményeket a versenyeken is. De az első úszóvizsgáján megbukott! Nagyon szépen elrajtolt, jól fordult, gyönyörűen úszott, de

a végén nem jutott be a célba, hanem mint aki jól végezte dolgát, elfordult, és kiúszott a partra.

Megbuktatták, de én csak nevettem a parton: ebből a lányból biztos, hogy lesz valaki" - nyilatkozta büszkén a nagypapa. A Rióban legeredményesebb magyar olimpikon, Hosszú Katinka a három arany, egy ezüst és egy váltóban megszerzett 6. helyezés után 136,4 millió forintot kap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.