Szörnyű tragédia árnyékolja be Hosszú Katinka aranyérmeit

Forrás: Facebook/Katinka Hosszú -
nagymama halál család Hosszú Katinka tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazánk egyik legjobb úszónője nehezen vágott neki Riónak. Mint kiderült, a fiatal sportoló nagymamája röviddel az ötkarikás játékok előtt hunyt el. 

Hosszú Katinka életében mindig is fontos szerepet töltött be a családja, sőt többen is vele tartottak az olimpiai rendezvényekre. Egyvalaki azonban nem lehetett ott, a nagymamája. "Két héttel az olimpia előtt elhunyt a mamám, amit nem volt egyszerű feldolgozni. Biztos vagyok benne, hogy fentről figyelt rám" – nyilatkozta az olimpikon sportoló.

Forrás: Facebook/Katinka Hosszú

A Rióban legeredményesebb magyar olimpikon, Hosszú Katinka a három arany, egy ezüst és egy váltóban megszerzett 6. helyezés után 136,4 millió forintot kap. Sós Csaba, a Magyar Úszószövetség szakmai alelnöke szerint a magyar úszóválogatott szereplése kiemelkedő volt Rióban, még akkor is, ha az érmeket csupán négy versenyzőnk szállította. Sós Hosszú Katinka sikereiről, Verrasztó Dávid idő előtti hazautazásáról, az úszók kommunikációs képességeiről beszélt az Origónak adott interjújában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.